AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSTeknoloji

iOS 11 tanıtıldı! İşte Apple’ın sunduğu tüm yenilikler


iOS 11 tanıtıldı! Apple’ın San Jose, Kaliforniya’da düzenlediği WWDC 2017 etkinliğinde en dikkat çeken tanıtımlardan biri kuşkusuz iOS 11 işletim sistemi oldu.  Kısa süre içerisinde beta sürümü başlayacak yeni sürümün her zaman olduğu gibi ilk olarak eylül ayında tanıtılacak yeni iPhone modellerinde boy göstermesi bekleniyor. Lafı daha fazla uzatmayalım ve iOS 11 sürümünün getirdiği yeniliklere göz atalım

iOS 11 tanıtıldı işte tüm detaylar!

Yeni arayüz

iOS işletim sisteminin genel arayüzünde önemli bir değişiklik yok, ancak kullanıcılar tüm kontrollere artık bir sayfa üzerinden erişebilecek. Ek kontrollere erişmek içinse kullanıcılar 3B dokunuşlar yapabilecekler. iOS 11 ile birlikte kilit ekran ve bildirim merkezi birleştirildi.

Rahatsız etmeyin özelliği Araba modu ile güncellendi. iOS 11 ile araç kullanırken bildirimleri engelleyebilir ya da otomatik yanıtlar gönderebilirsiniz. Acil aramaları ise engelleme modundan geçirilebilecek.

iOS 11 tanıtıldı
iOS 11 tanıtıldı

Apple araçlarda Bluetooth bağlantısını kullanıyor. Bağlantının başarısız olması durumunda sürüşün devam ettiğini anlamak için Wi-Fi Doppler özelliğini devreye koyacak.

Ayrıca yeni iPad Pro tabletler için birkaç yeni özellik göze çarpıyor. Bölünmüş ekran özelliğinde uygulamalar arasında içerik sürükleyip bırakmak artık mümkün. iOS 11 ayrıca bölünmüş ekran çiftlerini hızlıca hatırlıyor ve bu sayede daha önce kullandığınız kombinasyonlara hızlı bir şekilde geri dönmenizi sağlıyor.

Apple Dosyalar Uygulaması

Apple kullanıcıları iOS 11 ile birlikte nihayet işletim sistemine entegre bir dosyalar uygulamasına kavuştu. Apple Dosyalar uygulaması üzerinden cihazdaki dosyaların yanında iCloud, Dropbox, OneDrive ve diğer servislerdeki içerikler yönetilebilecek.

Siri

Apple’ın dijital asistanı aylık 375 milyon aktif kullanıcıya sahip. iOS 11 ile gelen yeni Siri ilk olarak çok ama çok akıllı. Kullanıcı sesini katmanlı ve daha derin analiz eden Siri bu sayede kullanıcısını daha iyi anlayabiliyor. Ayrıca Siri’ye yazarak da komutlar verilebiliyor.

Bir diğer önemli gelişme ise Siri verilerinin artık bulutta saklanabiliyor olması. Çeviri yapabilen Siri soru-cevap ekranında kullanıcının karşısına birden fazla yanıt çıkarabiliyor.

iOS 11 tanıtıldı
iOS 11 tanıtıldı

Kamera

Apple cihazlarla her yıl bir trilyondan fazla fotoğraf çekiliyor ve Apple bu fotoğrafları daha az bir alanda saklamak istiyor. Bu yönde şirket HEIF fotoğraf formatını duyurdu. JPEG’in yerini alacak yeni görüntü formatı HEVC formatına dayanıyor ve şu anki fotoğrafların yarısı boyutunda mükemmel bir görüntü kalitesi sunuyor. Videolar da bir önceki kod çözücüye oranla iki kat daha iyi sıkıştırılacak. Üstelik görüntü kalitesinden hiçbir ödün vermeden.

iOS 11 tanıtıldı
iOS 11 tanıtıldı

Apple yeni sürümle birlikte Portre Modunu güncelledi. Fotoğraf modu artık çift tonlu LED flaş ve OIS özelliğini destekliyor. Bu defa karanlık ve düşük ışık koşullarında arkası bulanık daha iyi fotoğraflar anlamına geliyor. iOS 11 ile birlikte HDR görüntüler oluşturulabilecek. toplanan derinlik bilgileri üçüncü parti uygulamalarda kullanılabilecek, böylece daha eğlenceli efektler sağlanabilecek.

Yeni App Store tasarımı

App Store, iOS işletim sisteminin temel taşlarından birini oluşturuyor. 9 yıl önce hizmet vermeye başlayan mağazadan bugüne kadar 180 milyarın üzerinde uygulama indirildi ve Apple bugüne kadar geliştiricilere 70 milyar dolardan fazla para ödedi.

Yeni App Store arayüzü uygulamalar ve oyunlar şeklinde ikiye bölündü. Oyunlar sekmesinin altında uygulama için satın alma özelliğine sahip oyunlar listeleniyor. Apple ayrıca en sevilen uygulama ve oyunları Bugün sekmesi altında topluyor.

Apple Pay

Apple Pay ile kullanıcılar, aile içinde veya arkadaşlar arasında hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde para gönderebilecekler veya alabilecekler. Mesajlar’dan çıkmadan para gönderip alabilir veya Siri’ye Wallet’teki kredi veya ATM kartlarından birini kullanarak birine ödeme yapmasını söyleyebilirler. Kullanıcılara bir para gönderildiğinde, para yeni Apple Pay Cash hesabına kaydedilir. Bu parayı birine göndermek, Apple Pay ile mağazalarda, uygulamalarda veya internette alışveriş yapmak veya Apple Pay Cash’ten banka hesaplarına aktarmak için anında kullanabilirler.

Diğer iOS 11 Özellikleri

— App Store yeni uygulamalar ve oyunlar keşfetmeyi hiç olmadığı kadar kolaylaştıracak şekilde yeniden tasarlandı. Derinlemesine özellikler ve röportajlarla, App Store editörleri iOS geliştiricilerinin ve geliştirdikleri inanılmaz uygulamaların arkasındaki öyküleri ortaya çıkaracak.

— iMessage için App Store’un uygulamalara ve çıkartmalara daha kolay erişim sağlayan yeniden tasarlanmış uygulama çekmecesiyle mesajları süslemek, şarkı paylaşmak ve daha fazlası artık daha kolay.

— Denetim Merkezi, sık kullanılan denetimlerin hepsine tek bir sayfada hızlı erişim sağlayarak daha fazla kişiselleştirme seçeneği sunuyor ve yeni Kilit Ekranı tüm Bildirimlere aynı yerde daha kolay ulaşılmasını sağlıyor.

— Apple Harita uygulamasına dünyanın önemli hava alanları ve alışveriş merkezlerinin iç haritaları da eklendi ve şimdi virajları veya çıkışları kaçırmamanız için şerit rehberliği özelliğine de sahip.

— Ev uygulaması AirPlay 2 hoparlörleri gibi yeni pek çok aksesuar kategorileri gibi, evinizi otomatikleştirmenizi sağlayacak çok daha fazla yöntemi destekliyor.

— AirPlay 2 kullanıcılara hoparlörleri Denetim Merkezi, Ev uygulaması veya Siri ile kolayca kontrol etme olanağı vererek birden fazla odada ses yayını yapma imkanı sunuyor.

— Apple Music arkadaşlarınızla yeni müzikler keşfetmeniz için daha fazla yol sunuyor. Aboneler, arkadaşlarının kendilerini izleyebilecekleri, paylaştıkları çalma listelerini dinleyebilecekleri ve en çok dinlediği müzikleri görebilecekleri bir profil oluşturabilirler.

— Apple News, Siri’den öneriler ve kişiselleştirilmiş önemli haberler, yeni Spotlight sekmesinde Apple News editörleri tarafından denetlenmiş harika haberler ve Bugün görünümünde günün en iyi videolarıyla okuyucuları bilgilendirme ve eğlendirme konusunda şimdi daha da iyi.

— Tek elle klavye modu iPhone’da hareket halindeyken yazmayı daha da kolaylaştırıyor ve iPad’deki yeni QuickType klavyesi sayılara, sembollere ve noktalama işaretlerine daha hızlı erişim sağlıyor.

10-5 inç iPad Pro sonunda tanıtıldı!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu