Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiTelevizyonXiaomi

Xiaomi Smart TV X Serisi Tanıtıldı, Göz Kamaştırıyor

Teknoloji devi Xiaomi, Smart TV X Series akıllı televizyon modelleriyle karşımızda. Televizyonların özelliklerine ve fiyatına göz atalım.

Teknolojinin her alanında yeni ürünlerini geliştirmeye devam eden şirket, bu defa Xiaomi Smart TV X Series akıllı televizyon ailesiyle karşımıza çıktı. Akıllı televizyon serisinde üç adet model bulunuyor. Gelin bu etkileyici serinin tüm detaylarına göz atalım.

Xiaomi Smart TV X Series Özellikleri ve Fiyatı

Akıllı televizyonlar, Xiaomi’nin televizyonlar için geliştirilen son teknolojileri kapsıyor. Seri toplamda üç farklı ekran boyutunu kapsıyor. Bunları 43 inç, 50 inç ve 55 inç olarak sıralayabiliriz. Tüm üç model de 3840 x 2160 piksel çözünürlüğünde(4K) ve arkadan LED aydınlatmalı LCD panel ile geliyor. Ekranlarda standart yenileme hızı yer alıyor.

Daha derin detaylarda ise televizyon serisinin HDR10, HLG, Dolby Vision desteklerine de sahip olduğunu görüyoruz. DCI-P3 renk gamının %94’ünü kapsayan televizyon serisi, MEMC ve “Canlı Görüntü Motoru” desteğine de sahip. Bu iki teknoloji sayesinde ekran, renk sunumu konusunda kusursuza yakın bir deneyim sağlıyor.

Xiaomi Smart TV X

Televizyonun gücünü ARM Cortex-A55 işlemci ve Mali-G52 MC1 grafik işlemciden alıyor. Yonga seti 2GB RAM ve 8GB dahili depolama ile destekleniyor. Televizyon, Android TV 10 üzerinde işlem yapıyor. Play Store, Google Assistant ve Chromecast gibi destekler de mevcut.

43 inçlik model 364$, 50 inçlik model 439$ ve son olarak 55 inçlik model 502$ fiyat etiketine sahip. Umarız ki bu son teknoloji televizyonlar ülkemize de uğrar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu