Güncel Teknoloji Haberleriİnternet

Kamuya açık internet kullanım şekli değişiyor

4/5/2007 tarihli ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunu kapsamında yapılan yeni bir güncelleme ile Kamuya açık internet kullanım noktasında yeni bir dönem başlıyor. Dün yayınlanan Resmi Gazetede yapılan güncelleme ile artık kamuya açık internet veren kişilerin kullanıcıların MAC adreslerini 2 yıl boyunca tutmaları ve bunlar saklamaları gerekiyor.

Kamuya açık internet kullanım nasıl olacak?

Öncelikle en önemli sorumluluk kamuya açık alanda internet sağlayanları ilgilendiriyor. Bu noktada firma mahalli idarelerden internet sağlayacağına dair izin almak zorunda. Daha sonra sabit IP alarak bu IP’ye giren kullanıcılar MAC adreslerini tutmak ve bunları iki yıl boyunca saklamak zorunda kalıyor. Bunun büyük bir sorumluluk ve ciddi bir donanım / yazılım yükümlülüğü getireceği ise ortadaki bir diğer gerçek oluyor.

İnternet Kafeler için Yeni Düzenleme

İnternetin toplu kullanımını sağlayan iş yerlerine 12 yaşından küçükler, ancak yanlarında veli veya vasileriyle girebilecekler, 15 yaşından küçükler ise yanlarında veli veya vasileri olmadan saat 20:00’dan sonra iş yerlerine alınmayacaklar. Bu internet kafelerde elektronik ve mekanik Oyun alet ve makineleri bulunamayacak.

iPhone üretim fabrikası Pegatron’daki çalışma şartları şaşırtıcı!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu