Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

En İyi Ekranlı Telefon DxOMark Tarafından Açıklandı!

DxOMark ekibi en iyi ekranlı telefon ile karşımıza çıktı. Bakalım dünyanın en üst seviye ekran deneyimini bize hangi telefon sunuyor?

Telefonların kameralarını inceleyip puanlayan DxOMark ekibi geçtiğimiz aylarda bu test kapsamını ekran ve ses konusuna genişletmişti. Yapmış olduğu sentetik testler ile puanlama yapan ekip, bugün dünyanın en iyi ekranlı telefon modelini açıkladı. Bu modelin seçilmesi kimseyi şaşırtmayacak gibi görünüyor.

Bildiğiniz gibi Samsung panel üretimi konusunda gerçekten rakipsiz konumda. Diğer firmalara da ekran üreten Güney Koreli firma, kendi telefonları üzerinde doğal olarak daha hassas çalışıyor. Bu hassas çalışmasının meyvesi olarak Samsung’un Galaxy S21 Ultra modeli dünyanın en iyi ekranlı telefonu seçildi.

Exynos işlemcili Galaxy S21 Ultra’nın ekranı, okunabilirlikten 74, renkten 82, videodan 90, hareketten 77, dokunmadan 55 ve eserler bölümünden ise 78 puan almayı başardı. Ortalama 91 puan alarak Note20’den 1 puan daha fazla alan Galaxy S21 Ultra, iPhone 12’yi testler şamar oğlana çeviriyor diyebiliriz.

En iyi Ekranlı Telefon

Galaxy S21 Ultra’da 6.8 inç büyüklüğünde Quad HD+ yani 3200×1440 çözünürlüğünde 120 Hz tazelemeli Dynamic AMOLED 2X ekran yer alıyor. 515 PPI değeri ile keskinlik konusunda rakipsiz olan telefonda HDR10+ sertifikası da yer alıyor.

Türkiye’de yaklaşık olarak 15.000 TL’ye satılan telefonu sırf ekranı iyi diye almak biraz mantıksız olur. Bu fiyata çıktığınızda eğer işiniz ekran ise en baba televizyonu veya monitörü satın alabilirsiniz. Maalesef ki Türkiye fiyatlar böyle…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu