Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei P50 Android’siz Gelebilir! Ortalık Kızışacak!

Android’in rakibi Harmony OS 2.0 için güzel haber geldi. Kullanıcılar dilerlerse Huawei P50 modellerini Harmony OS 2.0 ile alabilecek.

ABD Huawei’ye ambargo uygulamaya başladıktan sonra, önlem olarak şirket Harmony OS’i duyurmuştu. Bu işletim sistemi şu anda akıllı TV’ler, saatler ve IoT gibi cihazlarda çalışıyor. Ancak, akıllı telefonlar için tamamen hazır değil. Son haberlere göre Huawei, Harmony OS 2.0 geliştirici beta 2 testlerini tamamladı. Raporlar Huawei P50 ailesinin Harmony OS beta 2 ile sorunsuz çalıştığını iddia ediyor.

Harmony OS 2.0 Huawei P50 ile nihai sürüme kavuşabilir

Huawei’ye göre, Harmony OS, Nesnelerin İnterneti (IoT) dönemi için tam senaryo dağıtılmış bir işletim sistemi. Şirket ayrıca IoT dönemi için süper bir terminal deneyimi oluşturmak için ortaklar ve geliştiricilerle birlikte çalışmayı umuyor. Firmanın yeni canavarı Harmony OS 2.0 ile gelecek ilk cihaz olmayacak. Ancak bu telefon bu işletim sistemini önyüklü olarak sunan ilk telefon olacak.

Huawei, Aralık ayında geliştiriciler için Harmony OS 2.0 mobil geliştirme sürümünü yayınladı. Bu beta, Huawei P40, Mate 30 ve MatePad Pro gibi bazı Huawei cihazlarına geldi. Ayrıca Yu Chengdong, Huawei’nin amiral gemisi cep telefonunun Hongmeng sistemini Nisan ayında yükseltmeye başlayacağını da belirtti.

Huawei P50

Çinli firma, Ocak ayının sonunda polen yıllık toplantısını yaptı. Huawei’nin tüketici iş yazılımı departmanı başkanı Wang Chenglu, HarmonyOS’un ilerlemesini tanıttı. Harmony OS’nin en önemli yeniliklerinden birinin, kablosuz bağlantının işlevsel farklılaşma sağlayabilen geleneksel donanımın yerini alması olduğunu söyledi. Ayrıca daha önce Hongmeng OS’nin bu yıl 300-400 milyon cihazı kapsayacağını söyledi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu