Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Mate 30 Pro satışları ertelenebilir!

Huawei Mate 30 serisi 19 Eylül tarihinde Almanya’nın Münih kentinden düzenlenecek bir etkinlikte resmen tanıtılacak. Seride muhtemelen sadece Huawei Mate 30 Pro modeli ülkemizde satışa çıkacak. Son bir rapor geçen yıla göre daha erken tanıtılacak Mate 30 serisinin Çin dışında daha ileri bir tarihte satılabileceğini ortaya koyuyor.

Huawei Mate 30 Pro için bir süre daha bekleyebiliriz

Geçtiğimiz gün Reuters’e konuşan bir Google sözcüsü, Huawei’in Mate 30 serisini Google uygulamaları ve servisleriyle birlikte satamayacağını ifade etti. Amerikan hükümeti ne kadar Huawei’in teknolojisi satın alım lisansını 90 gün süreyle uzatmış olsa da, bunun Mate 30 gibi yeni ürünleri kapsamayacağını belirtti

Bu kısıtlamalara göre, Huawei Android işletim sisteminin yalnızca açık kaynaklı sürümünü kullanabilir, ancak Google Play, Google harita, Gmail ve daha fazlası dahil olmak üzere Google’a ait özel uygulamaları küresel çapta satışa çıkaracağı Mate 30 serisinde kullanmayacak.

Global pazarın aksine, Huawei akıllı telefonlar Çin’de Google hizmetleri olmadan satışa çıkıyor. Google uygulamalarının yasaklı olması nedeniyle burada her Google uygulamasının ya da hizmetinin Çin versiyonu bulunuyor.

Yayınlanan yeni bir rapora göre Huawei, Mate 30 serisini duyurduktan kısa bir süre sonra Çin’de satışa çıkarabilecek. Dünyanın geri kalanı söz konusu olduğunda ise satışın ertelenebileceği ifade ediliyor.

Daha önümüzdeki üç haftalık bir süre var ve Huawei ile Amerika hükümeti ortak bir noktada buluşup bu sorunun üstesinden gelebilir. Tabii bu duruma hiç ihtimal vermeyenler de yok değil.

Raporda ayrıca Huawei’nin HarmonyOS’u kullanma niyetinde olmadığını, zira bunun Huawei ve Googe arasındaki uzun süreli güvene dayalı ilişkiye zarar vereceğini düşünüyor.

Editörün notu: Huawei, Mate 30 serisini Çin dışında Android’in açık kaynak kodlu versiyonuyla yani Google hizmetlerinden yoksun sürümüyle satışa çıkarabilir, ancak bu Huawei için büyük bir risk taşıyor ve satışları önemli ölçüde düşürebilir. Zira kaç kullanıcı 1000 € ya da 10.000 TL’ye satın aldığı bir Android telefona Google servislerine ait APK dosyalarını kurmasını biliyor ki?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu