Akıllı SaatAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy Watch 6 Yeni Bir Sağlık Özelliğine Sahip Olacak


Samsung akıllı saatler düzensiz kalp atış hızı tespiti gerçekleştirebilecek. Bu özellik ilk olarak Galaxy Watch 6 serisinde olacak.

Samsung, kullanıcının sağlığını izlemek için geliştirilen yeni bir işlevin ayrıntılarını resmen açıkladı. Apple akıllı saat sahipleri kalp ritmi bozukluklarını izleme özelliğine zaten aşina. Sözünü ettiğimiz bu önemli gelişme yaz dönemi ile birlikte Galaxy Watch akıllı saatlere gelecek. Samsung, Düzensiz Kalp Ritmi Bildirimi (IHRN) özelliğini bu yazdan itibaren 13 pazarda Galaxy Watch saatlere getireceğini duyurdu. Yeni özelliği ilk olarak temmuz ayında tanıtılacak olan Galaxy Watch 6 serisi saatlerde göreceğiz.

Galaxy Watch6’nın beklenen duyuru tarihinden kısa bir süre önce Kore Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı ile ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylandı. Arjantin, Azerbaycan, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Gürcistan, Guatemala, Hong Kong, Endonezya, Panama, BAE’nin yanı sıra Kore ve ABD’de bu işlevi ilk kullanacak ülkelere olacak.

Kan Basıncı ve Elektrokardiyogram (EKG) izleme ile birlikte IHRN özelliği, arka planda düzensiz kalp ritimlerini kontrol eder ve kullanıcıyı potansiyel AFib aktivitesi konusunda uyarır. Şirket, mevcut Kan Basıncı ve Kalp Atış Hızı izleme ile birlikte kullanıcıların kardiyovasküler sağlıkları hakkında daha derin bilgiler edinebileceğini söyledi.

Düzensiz Kalp Ritmi Bildirimi özelliği, yeni One UI 5 Watch’ın bir parçası olarak bu pazarlarda kullanıma sunulacak. Diğer Samsung akıllı saat sahipleri de yeni özelliği kullanabilecekler, ancak uyumlu cihazların listesi ve ilgili güncellemenin çıkış tarihi henüz bildirilmedi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu