Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

MIUI 12.5 Natural Touch Özelliği ile Titreşimi İçinizde Hissedeceksiniz


Bir süredir adını duyduğumuz MIUI 12.5 Natural Touch özelliği bugün video ile ortaya çıktı. Peki Natural Touch özelliği ne işe yarayacak?

Xiaomi’nin yeni nesil arayüz güncellemesi bir süredir Beta olarak kullanılıyordu. Önümüzdeki hafta içinde de güncelleme geniş çaplı olarak birçok Xiaomi modeline sunulacak. Güncelleme ile birlikte birçok yeni özellikte kullanıcılara sunulacak. MIUI 12.5 Natural Touch Özelliği ise bugün resmen ortaya çıktı.

Daha önceden XDA Forumlarında ilk kez rastladığımız bu özellik ile titreşim konusunda başka bir noktaya gelinmesi amaçlanıyor. Titreşimin tüm arayüze entegrasyonu ile çok daha dokunsal geri bildirimi olan bir arayüz bizleri karşılayacak. Peki bu nasıl mı çalışacak? Gelin videoyu izleyelim.

Xiaomi Haptic adı verilen bu yeni titreşim motorunun yeni telefonlarda (Mi 11 dahil) yer alacağı da belirtiliyor. Yani önümüzdeki dönemde Xiaomi bu yazılım desteğini donanım ile de güçlendirecek gibi görünüyor. Xiaomi’nin MIUI12.5 güncellemesi sonrasında hızla hareket ederek MIUI 13 güncellemesini de kısa bir süre sonra bizlere sunacağı şimdiden kulislerde konuşulan detaylardan birisi.

MIUI 12.5 Natural Touch Nedir?

Natural Touch sistemi, kullanıcılara ayarlara bağlı olarak farklı yoğunluklarda dokunuşları, kaydırmaları ve hareketleri hakkında daha gerçekçi geri bildirimler verecek. Kullanıcılar, Canlı, Temel, Pop ve Gerçekçi Dokunma modları için Doğal Dokunuş ayarlarına erişebilecek. Kaydırma hareketleri için temel titreşim tetiklenirken, içerik menüleri açılırken Pop’un dokunsal geri bildirimi de korunacak korunur. Gerçekçi Dokunuş, cihazınızın kilidini açtığınızda, güç düğmesine bastığınızda veya bildirimlerle etkileşimde bulunduğunuzda devreye girecek.

Açıkçası bu özelliği heyecanla bekliyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu