Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknoloji

OPPO Apple Oluyor! OPPO’dan İlginç Karar!

Çinli teknoloji devi OPPO, Apple ve Google gibi kendi yonga setlerini üretmek için kolları sıvamış durumda. Seneye ortalık karışacak.

Android dünyasında kartlar yeniden dağıtılacak. Google’ın Pixel 6 ile kendi yongası olan Google Tensor’u kullanmasından sonra şimdi de gözler OPPO’ya çevrildi. Nikkei‘de yer alan bir rapora göre OPPO, amiral gemisi cep telefonları için kendi üst düzey çiplerini geliştiriyor.

OPPO yonga setini kendi üretecek

Nikkei’ye konuşan iki kişi firmanın planın “geliştirme hızına bağlı olarak” 2023 veya 2024’te özel yonga setlerini yayınlamak olduğunu söyledi. OPPO‘nun çipler için TSMC’nin gelişmiş 3nm işlem teknolojisini kullanmak istediği bildiriliyor.

Planlar gerçekleşirse, Çinli firma kendi yonga setlerinin tasarımını kontrol eden en son büyük akıllı telefon üreticisi olacak. Dün Google, Tensor adlı özel bir yonga setine sahip ilk telefonları olan Pixel 6 ve 6 Pro’yu piyasaya sürdü. Apple, Huawei ve Samsung da kendi akıllı telefon çiplerini tasarlıyor.

Çin’in yükselen yıldızı şu anda Huawei’deki baskıdan bu yana diğer tüm Çinli akıllı telefon satıcıları gibi Qualcomm ve MediaTek‘in yongalarını kullanıyor. Xiaomi, 2017 yılında Xiaomi Mi 5C telefonu için Surge S1 adlı düşük kaliteli bir yonga tasarlamış ve piyasaya sürmüştü. Ancak o zamandan beri çip tasarım çalışmaları görüntü sinyali işlemcileri gibi ikincil bileşenlerle sınırlı kaldı.

OPPO Reno 6 Pro Plus

Qualcomm bu durumdan oldukça rahatsız olacak. Geçtiğimiz hafta Snapdragon’un Twitter hesabından Google’ın Tensor işlemcilerine atıfta bulunulmuş ve dalga geçilmişti. Firmalar kendi yonga setlerini kendileri üretmeye başlarsa Qualcomm ve MediaTek’in eli zayıflayacak.

Firmalar yonga setlerini kendi donanımları ve yazılımları ile tam uyumlu bir şekilde tasarlayacağı için performans ve akıcılık konusunda büyük bir devrim yaşanabilir. Umarız her şey yolunda gider ve Android dünyasında isminden söz ettiren yonga setlerini görmeye başlarız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu