Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealme

Realme GT AnTuTu Performansı Hile mi? AnTuTu Resti Çekti

Realme GT AnTuTu skoruyla performans severleri epey heyecanlandırdı. Fakat gelin görün ki bu işin içinde başka bir iş varmış.

Realme’nin geçtiğimiz gün duyurusunu gerçekleştirdiği en ucuz Snapdragon 888 işlemcili telefon Realme GT AnTuTu testlerinde hile mi yapıyor? Realme kısa süre önce telefonun AnTuTu performansına atıfta bulunarak  Realme GT’yi Snapdragon 888 işlemcili en güçlü telefon olarak gösterdi. Yayınlanan ekran görüntüsünde telefonun 770 bin puanları aştığı görüldü. Benzer işlemcili Xiaomi Mi 11 710 bin, iQQO 7 modeli ise 720 binler seviyesinde puan alınca AnTuTu Realme’nin telefonu hakkında bir inceleme başlattı.

Realme GT AnTuTu Testlerinde Hile Yapıyor

Realme, amiral gemisinin 770.000 puan aldığını söylese de, AnTuTu’ya göre şirket, puanı artırmak için sistemde bazı hilelere başvurdu. Bu yüzden açıklanan 770 bin puan telefonun gerçek performansını yansıtmıyor. AnTuTu kıyaslama platformu kendi test kriterleriyle çalıştırdığında telefon 688.602 puan alabiliyor.

AnTuTu’da performans ölçümlerinde yoğun iş parçacıklı oyunlar ve uygulamalar genellikle talimatlarını birden çok çekirdek arasında dağıtır. Realme’nin en hızlı CPU çekirdeklerinde talimatların çoğunu yürütmek için ‘İş parçacığı gecikme taktikleri’ uyguladığı iddia edildi .

Realme’nin en hızlı CPU çekirdeklerinde talimatların çoğunu yürütmek için ‘iş parçacığında gecikme taktikleri’ uyguladığı ifade ediliyor. Bu hesaplama, uygulamaların tipik çalışma prensibinden farklı. AnTuTu’ya göre Realme ayrıca uygulamada kullanılan referans JPG görüntüsünü de değiştirdi. Görüntüyü aynen işlemek yerine, görüntünün kalitesini düşürmek için mozaik renkli bloklar kullandı. Bu da daha düşük işlem sürelerine izin verdi.

Antutu, her iki taktiğin de kriterin ruhuna aykırı olduğuna dikkat çekiyor. Kriter testi platformu bu nedenle Realme GT’nin puanlarını üç ay boyunca listelerinden kaldırdığını açıkladı. Ayrıca Realme’ye, AnTuTu’daki protokollere uymadığı takdirde telefonun tamamen yasaklanacağı bildirildi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu