Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Mate 30 Pro çentik nasıl olacak? İşte gerçek görüntüler

Çinli üreticinin Ekim ayında yapacağı ama son günlerde Eylül de denen Huawei Mate 30 Pro lansmanı öncesinde telefonun çentiği de kesinleşti.

Huawei Ekim ayında yapacağı bir lansman ile (tanıtımın Eylül ayına alınacağını da farklı kaynaklarda okuduk) yeni nesi Huawei Mate 30 Pro ile bizleri tanıştıracak. Bildiğiniz üzere Huawei amiral gemisi telefonlarında Apple gibi çentik kullanıyor ve bu çentik ortaya çıkan bilgilere göre Mate 30 ailesinde de devam edecekti. Bugün ortaya çıkan bir görsel yeni nesil amiral gemisinin çentiğinin nasıl olacağını da net bir şekilde ortaya koydu.

,

Gördüğünüz üzere telefonda aynen Samsung edge paneller gibi yana doğru ekranın yuvarlatıldığını görüyoruz. Bu tasarım anlayışı bildiğiniz üzer Mate 20 Pro‘da da kullanılmıştı. Böylece ekran kasa oranı tarafında telefon önemli bir avantaja sahip oluyor. Çentikte tam 5 adet delik bulunuyor. Bunlardan birinin kare odluğunu görüyoruz. Bu sanırız ki 3D tarayıcının kızıl ötesi sensörü. Önde çift kamera kullanımı olabilir ve bu kameralardan birisi de ToF kamera olabilir. Işık ve yakınlık sensörleri de bu noktada bulunacak.

Huawei çentik tasarımına devam ederken gelecek yıl pazara sunulacak P40 serisinde bu çentik tasarımından kurtulacak gibi görünüyor. Gelen bilgiler Huawei’nin yeni bir pop-up kamera üzerinde çalıştığını ortaya koyuyor. Bakalım Huawei’nin yeni nesil amiral gemisi Mate 30 serisi bize ne sunacak?

Sizce çentik iyi mi kötü mü? Lütfen haber altındaki yorum kısmına yorumlarınızı yazın…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu