Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerNokiaTeknoloji

Nokia 9.3 PureView çok yakında seri üretimde!!! İşte tarihi ve özellikleri!


Finlandinya merkezli Nokia, geciken 5G’li amiral gemisi Nokia 9.3 PureView  için nihayet seri üretime geçiyor. İşte tarihi ve özellikleri…

Akıllı telefon pazarının önde gelen şirketlerinden Nokia, yeni cihazlarında artık sonlara doğru geliyor. Aslında şirketin şimdiye kadar bu cihazları piyasaya sürmesi gerekiyordu. Ancak pandemi vs. gibi olaylar, seri üretimden tutun lansmanlara kadar birçok şeyin ertelenmesine sebep oldu. Şimdi ise yabancı basından gelen haberlere göre dev üretici; Nokia 6.3, Nokia 7.3 5G ve Nokia 9.3 PureView gibi akıllı telefonlarının geliştirme aşamasını tamamladığını ve seri üretime geçirmeye başlayacağını duyurdu.

Eylül ya da Ekim aylarında seri üretime geçecek olan bu cihazlardan Nokia 9.3 PureView, bazı özellikleriyle sızdırıldı. HMD Global‘ın bu yılın dördüncü çeyreği için planladığı Nokia 9.3, büyük bir konferansta sergilenecek. Şimdi gelin şirketin iddialı olan bu telefonuna biraz da yakından bakalım.

Nokia 9.3 PureView, gücünü amiral gemisi yonga seti olan Snapdragon 865 işlemciden alacak. Buna ek olarak 6.29 inç 2K çözünürlüklü ve 120Hz yenileme hızına sahip OLED bir ekran ile donatılacak. Şüphesiz cihazı en iyi kılan özelliği de üstün teknolojiye sahip bir ekran ile gelecek olmasıdır.

Diğer açılardan bakacak olursak Nokia 9.3,  6 / 8GB RAM ve 128 / 256GB dahili hafıza seçenekleri ile karşımıza çıkacak. Pil konusunda da sizleri asla yarı yolda bırakmayacak. İçerisinde yer alan 4.500 mAh’lik batarya ile bir günü rahatlıkla çıkarabileceksiniz. Tabii bu süreyi, güç tasarruf modları ile daha da uzatabilirsiniz.

Kamera yapılandırmasına bakarsak Nokia bu cihazda, 5’li bir kuruluma yer verecek. Ayrıca bu lenslerden biri 30fps hızında 8K videolar çekmenizi de olanak tanıyacak. Ekran altı kamera teknolojisinin ise bu telefonda olup olmayacağı epey tartışıldı. Ancak sızdırılan bilgilere göre cihaz, ekran altına yerleştirilmeyen 32 megapiksellik bir selfie kamerası ile gelecek. Zaten Nokia gibi ileri teknolojileri pek kullanmayan bir şirket, daha yeni piyasaya sürülen ekran altı kamera teknolojisini kullanmak için acele etmez.

Son olarak bu yılın dördüncü çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenen Nokia 9.3 PureView, 799 dolarlık bir fiyat etiketi ile satışa sunulacak. Ancak bu fiyat, 6GB’lık sürüm için geçerli kılınacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu