Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi Mi Mix 4, Xiaomi Mi 9S ve MIUI 11: Xiaomi gövde gösterisi yapacak


Xiaomi yılın ikinci yarısında bombalarını patlamak üzere. Ortaya çıkan son bir poster Xiaomi Mi Mix 4, Xiaomi Mi 9s ve MIUI 11 arabiriminin duyuru tarihini ortaya çıkardı.

Güvenilir bir kaynağın aktardıklarına göre Xiaomi 24 Eylül tarihinde Çin’de gerçekleştireceği etkinlikte Mi Mix4’ü, en ucuz 5G destekli olan olacak Mi 9S e milyonlarca Xiaomi kullanıcının merakla beklediği MIUI 11 sürümünü tanıtacak.

Xiaomi Mi Mix 4

Çin Devlet Fikri Mülkiyet Ofisi’nin geçtiğimiz günkü kararına göre Xiaomi artık Mix ticari markasını yeni ürünlerinde kullanamayacak. Dolayısıyla telefonda farklı bir isimlendirme görebiliriz.

Açılır ön kameraya sahip olacağı iddia edilen Mi Mix 4’te üçlü arka kamera kurulumu göreceğiz. Tasarım noktasında neler sunacağı merak uyandıran telefonda geçtiğimiz gün tanıtımı gerçekleşen 108 megapiksel çözünürlüklü Samsung üretimi kamera yer alacak. Diğer iki sensör 16 megapiksel (geniş açılı) + 12 megapiksel periskop kamera şeklinde olacak.

Xiaomi Mi 9S

Xiaomi’nin 5G destekli ikinci telefon olacak Mi 9S, standart Mi 9 ile kıyaslandığında daha gelişmiş bir donanıma sahip görünüyor. Qualcomm’un Snapdragon 855 Plus işlemcisinden güç alacak telefonda 4.000 mAhbüyüklüğünde bir pil yer alacak. Bu pil aynı zamanda 44 watt hızlı şarj desteğiyle geliyor.

Kamerada optik stabilizasyonla gelecek ola Mi 9S’de en önemli donanım yükseltmelerinden biri ekran tarafında olacak. Amiral gemi telefonlarında bugüne kadar Full HD + çözünürlüklü ekranlar kullanan Çinli şirket, Mi 9S ile birlikte ilk kez 2K çözünürlüklü ekrana geçiş yapacak. Mi 9S en ucuz 5G telefon olacağı için fiyatının 500 $ seviyesinde olması bekleniyor.

MIUI 11

Xiaomi’nin “Yeni bir benzersiz işletim sistemi” olarak tarih ettiği MIUI 11’de reklam konusu enine boyuna ele alınıyor. Xiaomi daha önce MIUI platformundaki reklamları optimize edeceğini ve izleyeceğini açıklamıştı. Şirket, reklam noktalarının sayısını azaltmaya başladı ve önümüzdeki aylarda reklamları daha da azaltacak.

Xiaomi ayrıca MIUI sistem araçlarında reklamları devre dışı bırakmak için kolay bir geçiş sağlayacak. İşin garip tarafı ise Xiaomi’nin reklamları tüm ülkelerde azaltmayacağı. Özellikle Avrupalı kullanıcıların bu noktada yoğun eleştirileri var. Xiaomi Çin başta olmak üzere bazı Güney Asya ülkelerinde reklam gösterimini sürdürebilir.

Xiaomi yetkilisine göre MIUI 11  baştan aşağı yeniden tasarlandı ve yepyeni simgeler kullanılıyor. Yeni simgeler aynı zamanda birleşik bir tasarıma sahip olacak.

MIUI’ye gelen bir diğer özellik de çağrılar ve mesajlar hariç tüm sistem fonksiyonlarının kapatıldığı nihai güç tasarrufu modu olacak. Bu modda arayüz tek renge bürünecek ve bazı uygulamalar bu aşırı pil tasarrufu modunda çalışması için özelleştirilebilecek.

Tüm bunlara ek olarak MIUI 11, ekran görüntüleri başkalarıyla paylaşıldıktan sonra otomatik olarak silinecek. Ancak bu durum kullanıcı tercihine bırakılacak şekilde ayarlanabilir bir özellik olacak. Son olarak durum çubuğu optimizasyonları ve daha fazla yerleşik uygulamanın karanlık modunu destekleyeceği ifade ediliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu