Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriQualcomm

Snapdragon 7 Plus Gen 2, Amiral Gemisi İşlemcilere Kafa Tutuyor

Snapdragon 7 Plus Gen 2 yonga setinin ilk test sonuçları açıklandı. Geekbench sonuçları Snapdragon 8 Gen 1’e çok yakın.

Qualcomm kısa süre önce orta bütçeli akıll telefonlar için Snapdragon 7 Plus Gen 2 yonga setinin duyurusunu gerçekleştirdi. İşlemci her ne kadar orta segment telefonlar için dense de ilk gelen test sonuçları, Snapdragon 7+ Gen 2’nin amiral gemisi bazı işlemcilere kafa tuttuğunu gösteriyor.

Snapdragon 7+ Gen 2 ilk olarak Qualcomm’un markası açıklanmayan bir referans telefonunda test edildi. İlk Geekbench skorları Snapdragon 8 Gen 1 ile neredeyse aynı görüyoruz. Snapdragon 7+ Gen 2’nin ilk test skorları tek ve çoklu çekirdekte 1211 ve 4024 puan şeklinde. İşlemci bu sonuçlarla Exynos 2200 (Galaxy S22 serisinde yer aldı) ve Tensor G2 (Pixel 7 serisinde yer aldı) yonga setlerinden önemli ölçüde daha iyi bir skora imza atıyor.

Qualcomm‘un yeni orta segment işlemcisinin GPU performansı Snapdragon 8 serisinin önemli ölçüde gerisinde kalıyor. 3DMark Wild Life’da Snapdragon 8 Gen 2 ve Snapdragon 8+ ve 8 Gen 1’in oldukça gerisinde kalıyor.

Snapdragon 7+ Gen 2’nin tüm rakiplerine göre en iyi olan özelliği testlerdeki kararlılığı oldu. Grafikte de görebileceğiniz gibi işlemci ağır iş yükü altında bile performanstan ödün vermeden aynı sonuçla çalışmaya devame diyor. Benzer yapıdaki Snapdragon 8+ Gen 1’in ağır iş yükü alında farklı davranışlar sergilediğini göreceksiniz.

Snapdragon 7+ Gen 2 işlemcili ilk telefon bu ay içerisinde Redmi ya da realme cephesinden gelecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu