Güncel Teknoloji HaberleriYapay Zeka

İnsansı Robot GR-1 Tanıtıldı

Fourier Intelligence tarafından insansı robot GR-1 sonunda tanıtıldı. Kendi ağırlığındaki yükleri taşıyıp insanlara yardım edebilecek.

Çinli Fourier Intelligence şirketi tarafında projesine 2019 yılında başlanan ve geliştiriciler tarafından evrensel robot ifadesi kullanılan insansı robot GR-1 tanıtıldı. 2023 yılı sonuna kadar 100 adet üretmeyi düşünen firma robot için neredeyse kendi ağırlığındaki yükleri kaldırabileceğini söylüyor.

GR-1 Robot
GR-1 Robot

Kullanım alanı genellikle rehabilitasyon ünitelerinde, hemşirelik ve fizyoterapide yardımcı olabilecek. Bilek kuvvet oyunlarından el ve parmak eğitimine, insanların yürümesi ve oturmasına kadar destek verebilecek. Ayrıca insanların ayakta durması ve denge kurması, merdiven çıkması gibi bir dizi entegre fizik tedavi yöntemi sunabilecek.

165 cm boyunda ve 55 kg ağırlığındaki GR-1 robot , yaklaşık olarak 5 km/s maksimum hıza sahip. Tesla robotlarındaki gibi eklemleri, Boston Dynamics’in Atlas robotunun hidrolik sistemlerinin aksine, elektrikli aktüatörlerin yardımıyla 40 derece esneme sağlayabilecek. Kılıfın mor kısımları hastaların tutunabileceği kulp şeklinde yapılmıştır.

GR-1
GR-1

Elektrikli motoru da güçlü görünen GR-1 ‘in 300 Nm’ye kadar tork üretebilecek. Yük taşıma kapasitesi olarak Boston Dynamics’in Atlas robotunun 10 kg taşıdığı düşünülürse GR-1 ‘in 50 kg’a kadar kapasitesi mevcut.

Şirketin CEO’su ve kurucu ortağı Zen Koch, “İlerledikçe, GR-1’in tamamı bir bakıcı, bir terapi asistanı, yalnız kalan yaşlılar için bir ev arkadaşı olabilir” dedi. . “Sistemin kendisi yürürken kendi kendini dengelemeyi sağlayabilir ve çeşitli görevleri yerine getirebilir. Oturmak, ayakta durmak ve zıplamak için programlayabiliriz. Ellerinizi kap kacak ve aletleri almak ve çeşitli görevleri yerine getirmek için programlayabilirsiniz.”

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu