Akıllı TelefonAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Sakın yapmayın dediğimiz Galaxy S10 güncellemesi durduruldu

Kamera ve güvelik tarafında önemli gelişmelerin sağlandığı son Galaxy S10 güncellemesi ilk etapta sevinçle karşılansa da, kısa süre sonra kimi telefonları kullanamaz hale getirdi. Bazı forumlarda, Reddit ve XDA gibi platformlarda artan şikayetler üzerine bir inceleme başlatan Samsung güncellemeyi askıya aldığını duyurdu.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBu rada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Güncellemenin OTA (şebeke) üzerinden indirilmesi şu an için durduruldu ve eğer güncellemeyi yaptıysanız özellikle donma sorunları yaşıyorsanız telaş etmeyin, zira güncelleme telefonunuzu bu hale getirdi. Samsung güncelleme kapsamında yer alan sorunları ortadan kaldırdıktan sonra yeni yazılımı dağıtmaya başlayacak, ancak bunun için bir tarih vermiyor.

Galaxy S10 güncellemesi hangi sorunları getirdi?

Bazı Galaxy S10 modellerinde üçüncü taraf bazı popüler uygulamalarda donmalar meydana geldiği yönünde görüş bildirmeye başladı. Kullanıcı raporlarına göre bu donmalar Twitter ve Nova Launcher uygulamalarında sıklıkla yaşanıyor.

Sorun sadece üçüncü taraf uygulamaların donmasıyla sınırlı değil. Bazı kullanıcılara göre telefon arayüzünde de donmalar oluşuyor. Konuya ilişkin Redditve XDA gibi platformlarda kullanıcı şikayetleri anbean artıyor.

Sistem donmalarında uzun süreli güç tuşuna basıldığında kapat ya da yeniden başlat seçenekleri belirse de, bu butonlar yanıt vermiyor. Bazı kullanıcılar ise güç butonunun telefonun ekranını kararttığını ancak cihazı kilitlemediği yönünde bir sorundan söz diyor. Parmak izi tarayıcısının yanıt vermemesi ya da geç yanıt vermesi de yine sorunlar arasında.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu