Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Öyle Bir Telefon Sattı Ki! İnanamayacaksınız!

Xiaomi, Çin’de düzenlenen Double 11 (11.11) indirimi kapsamında elindeki telefon stoklarını resmen eritti. Bu rekoru geçmek imkansız.

Türkiye’de 11.11 indirimleri olarak bilinen Double 11 indirimleri Çin’de başladı. Çin’in önde gelen isimlerinden olan Xiaomi de bu süreçte birbirinden güzel ürününde indirimi yapmıştı. Yapılan bu indirimlerin meyvesini firma şimdiden toplamaya başladı bile. Firmanın Başkanı ve Redmi CEO’su Lu Weibing, Weibo sayfasında şirketin Double 11 satışındaki başarısı hakkında bir güncelleme yayınladı.

Xiaomi 1 milyar doların üzerinde gelir elde etti!

İlk 24 saatte cep telefonu satışları 1,1 milyar doları aştı ve şirketin telefonları popüler alışveriş firmaları olan Aliexpress ve Jingdong dahil olmak üzere birçok popüler platformda lider konumlarda yer aldı.

Double 11 satışının ilk gününde Xiaomi ve Redmi akıllı telefonları bir milyar doların üzerinde gelir elde etti. Bir milyar doların üzerinde elde edilen bu gelir resmen bir rekor. Çin’de yükselişine tam gaz devam eden Xiaomi’nin bu başarını 2022 yılında da devam ettirmesi bekleniyor.

Xiaomi’nin kurucusu ve firmanın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Lei Jun, sayfasında Double 11 satışını kutlamaya hazırlanan popüler Xiaomi ve Redmi akıllı telefonlarındaki indirimleri duyurdu. Ayrıca Xiaomi’nin akıllı telefonlarının Çin’de 625 doların üzerindeki mallar kategorisinde Double 11 satışında en çok satan akıllı telefonlar olduğu da öğrenildi. Ayrıca devasa Redmi Max 98 inç TV’nin fiyatı neredeyse 500 dolar düşerken, Redmi Max 86 inç Çin’de 350 dolar düştü.

Xiaomi 11T ve 11T Pro

Sadece telefon değil teknolojinin her alanında yer almak isteyen Çinli teknoloji devi bu süreçte birbirinden güzel ürünleri ile karşımıza çıkmıştı. Fiyat/performans konusunda rakiplerini dize getiren Xiaomi’nin telefon satışlarında aslında anavatanında çok başarılı olmadığı dün ortaya çıktı. Açıklanan bilgilere göre Vivo, Çin’de Xiaomi’yi geçerek en çok satan telefon markası olmayı başardı. Buna Xiaomi’den illa ki bir hamle gelecektir. Ancak şimdilik yılı yeni amiral gemisi modeli ile kapatmak isteyen Xiaomi’nin planlarını kestirmek güç.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu