Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei ve Samsung, P30 / P30 Pro için iş birliği yaptı

Samsung şu an OLED ekran endüstrisinde açık ara lider firma. Ancak son dönemde BOE, LG ve hatta Sharp gibi markalar da OLED ekran üretim kapasitelerini artırmaya başladı. Baktığımızda şu an piyasada bulunan birçok amiral gemi telefonda hatta iki nesildir tanıtılan iPhone’larda bile Samsung üretimi OLED ekran kullanılıyor. Samsung’un bu alanda ne kadar ileride olduğunun farkında olan Huawei, yeni bir rapora göre P30 serisinde kullanılacak ekranların büyük bölümünü Samsung’dan tedarik etti. Panel birimi Huawei ve Samsung iş birliğinde geliştirilen P30 serisi telefonlarda bakalım yeşil ekran sorunu oluşacak mı?

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

P30 serisinde Huawei ve Samsung iş birliği göreceğiz

Bildiğiniz üzere Huawei, Mate 20 Pro’da kullandığı OLED ekranı BOE ve LG’den tedarik etti. Her iki firmadan tedarik edilen panellerde yeşil renk sorunu ortaya çıktı, fakat neyse ki sorun daha sonra aşıldı.

Huawei’in bundan sonraki süreçte P ve Mate serisi telefonlarda OLED ekrandan vazgeçmesi beklenmiyor. Üretim kapasitesi ve ileri teknolojisi göz önüne alındığında Huawei’in bir numaralı tedarikçisi de Samsung olacaktır.

Son olarak 26 Mart tarihinde tanıtılacak Huawei P30 telefonlarda 6.1 inç ve 6.5 inç büyüklüğünde Full HD + OLED ekranlar kullanılacağını hatırlatalım.

Huawei P30 Pro ve Huawei P30’un tüm özellikleri listelendi

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu