Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Apple Türkiye Ürün Satışını Durdurdu! Neler Oluyor?

Döviz kurundaki artışın etkileri sert şekilde hissedilmeye başlandı. Apple Türkiye ürün satışını durdurdu. iPhone’lar satın alınamıyor.

Döviz kurunda yaşananlar ve 1 doların bugün 13.5 TL’ye dayanmasının ardından özellikle ithal ürünlerin fiyatlarda artış yaşanmaya başladı. Kasım ayında yani tüm dünyada indirim haftasında olmamıza rağmen Türkiye’de sınırlı sayıda üründe indirimler gerçekleşmekte. Dolar artışında fiyatları anında güncelleyen Apple bu defa en sabırlı üretici oldu diyebiliriz. Son ana kadar fiyatları sabit tutmayı başaran şirket, son iki günde yaşanan artışa kayıtsız kalmadı ve radikal kararlar aldı. bunlardan ilki iPhone 11 satışlarını durdurmak oldu. Apple Türkiye daha sonra tüm ürün gruplarında satışları durdurdu.

TL’de yaşanan sert değer kaybının ardından Apple, çevrimiçi mağazasında mac, iPad, Watch, AirPods ve iPhone satışlarını durdurdu. Çevrim içi mağazada ürün seçimi yapıldığı zaman ise “Şu Anda Mevcut Değil” yazıyor.

Gelen bilgiler Apple’ın neredeyse tüm ürün gruplarında %30-35 seviyesinde fiyatları artıracağı yönünde. Bu durumda başlangıç fiyatı 17.999 TL olan iPhone 13 Pro Max’in 128GB’lık versiyonunda fiyat 22 bin TL’yi bulacak. Yine başlangıç fiyatı 10.999 TL olan iPhone 13 mini’de yeni fiyatın 14.000 TL’yi bulması bekleniyor.

Apple’ın yanında diğer markaların döviz kuru karşısında nasıl tepkiler vereceği merak konusu. OPPO Türkiye bugün ülkemize Reno 6 modelini getirdi. Döviz kurundaki artış nedeniyle orta segment olan bu telefonun fiyatı 7.299 TL olarak belirlendi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu