Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuawei

Huawei Pura 70 Pro Bekleyenlere Kötü Haber

Huawei Pura 70 Pro çok yakında çıkış yapacak, ancak son gelişmleler bu özel modelin ilk etapta stok sıkıntısı yaşayacağını gösteriyor.


Huawei kısa süre önce P serisinin yerini Pura 70 serisinin alacağını resmi olarak açıkladı. Bu gelişme sonrasında heyecan daha da artarken yeni bir sızıntı, özellikle Huawei Pura 70 Pro için üretim sorunlarının stok sıkıntısına yol açabileceğini gösteriyor.

Huawei Pura 70 Pro Üretim Sorunlarından Etkileniyor

15 Nisan’da Huawei’nin resmi Weibo hesabı, yakında çıkacak Pura serisine ilişkin birkaç teaser video yayınlayarak tanıtım kampanyasını başlattı. Her ne kadar videolar henüz cihazı tanıtmıyor olsa da, serinin özellikle yeni kamera yapısıyla birlikte daha agresif bir görünüme sahip olacağını söyleyebiliriz. Öte yandan Huawei CEO’su Richard Yu, “iyi haberlerin” yakında geleceğini ima ederek önümüzdeki birkaç içerisinde serisinin çıkış yapacağını da onayladı.

Ancak şirkete yakın kaynaklar üretim kapasitesindeki sıkıntıların, özellikle Pro ve Ultra modellerini etkileyebileceğini öne sürüyor. Mobil dünyasının bir numaralı sızıntı kaynağı Digital Chat Station, Pura 70 serisi için arz ve talep arasında kayda değer bir dengesizlik olacağını belirtiyor. Hatırlayalım benzer bir arz talep dengesizliği Huawei Mate 60 serisinde de gerçekleşti. Pek çok kişi satın almak istemesine rağmen özellikle Mate 60 Pro modelini bulmakta sıkıntı çekmekteydi.

Çevrimdışı distribütörlerin standart Pura 70 ve Pura 70 Pro+‘ın en fazla stoğa sahip olmasını bekledikleri açıkladı. Bu modeller satışa sunulduğunda yanlarında FreeBuds 5 kablosuz kulaklık hediyesi de olacak. Serinin en iyisi Pura 70 Ultra’yı bekleyenler için durum daha vahim görünüyor. Kaynaklar, telefonun ilk ön sipariş sürecinde bile mevcut olamayabileceğini belirtiyor.

Lansman yaklaşırken raporlar, Guangzhou ve Shenzhen’deki bazı Huawei yetkili mağazalarının rezervasyonların alınmaya başlandığı yönünde. Son gelişmeler Pura 70 serisi 18 Nisan’da satışa sunulacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu