Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiWhatsApp

Rekabet Kurumu WhatsApp’a Soruşturma Açtı; Veri Paylaşımı Durdu


Yeni gizlilik poliçesi ile gündemden düşmeyen WhatsApp’a üzücü haber! Rekabet Kurumu WhatsApp hakkında soruşturma başlattı!

Geçtiğimiz günlerde gizlilik poliçesini değiştiren ve hafta sonunun bol tartışmalı geçmesini sağlayan WhatsApp, dün gece büyük basın kuruluşların yanlış haberi ile de gündemdeki yerini sağlamlaştırmıştı. Yeni poliçe ile insanlara “Ya deveyi güdersin, ya bu diyardan gidersin” anlayışını empoze etmeye çalışan ve kabul ettiğiniz taktirde tüm verilerinizi Facebook INC. ve diğer şirketler ile paylaşacağını açıklayan WhatsApp, bu sabah Rekabet Kurumu tarafından açılan soruşturma ile planlarından vazgeçmeye yüz tuttu.


Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre başlatılan soruşturma kapsamında WhatsApp’ın hangi verileri alacağı, verileri basıl işleyip kullanacağı ve verileri nasıl koruyacağı konuları incelenecek ve şirketten bilgi talep edilecek. Bu süre kapsamında da WhatsApp’ın “sözleşmeyi kabul etme zorunluluğu” ortadan kalkacak.

Sözleşmeyi Kabul Edenlerin Verileri Korunacak

Bunun dışında Rekabet Kurumu Tarafından WhatsApp hakkında yapılan açıklamada sözleşmeyi kabul eden kişilerin de hakları savunuldu. Açıklamaya göre Facebook bünyesindeki WhatsApp, soruşturma bitene kadar sözleşmeyi kabul etmiş olsun, olmasın herkesin verilerinin eski poliçeye göre saklanmasına hükmetti. Bu da WhatsApp’ın bir süre daha verilerimizi paylaşamayacağı anlamına geliyor…

Peki sizce WhatsApp geri adım atacak mı? Bu poliçe uygulanacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu