Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

MWC2018 Samsung ve UCSF Geliştirdiği Galaxy S9 Tansiyon Ölçme Nasıl Çalışıyor?

Akıllı telefon aldığımızda eski telefonumuzu annemize babamıza ya da bir aile büyüğüne vermek adetten olmuş bir haldir. Ebeveynlerimizin bundan dolayı hep eski telefon kullanmak durumunda kaldıklarına şahit oluyoruz. Bu durum sanırız Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus ile değişecek zira birçok kişinin (özellikle anne ve babasının yanında yaşamayanlar) aile büyüklerine Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus alacağını düşünüyoruz. Samsung, Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus ile birlikte yeni nesil telefonlarında oldukça fazla sensör kullanıyor. Bunlar; Accelerometer, Barometer, Parmak izi okuma Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, Kalp Atış Sensor, Proximity Sensor, RGB Light Sensor, Iris Sensor ve Basınç Sensorü. Bu bağlamda Samsung ve UCSF (UC San Francisco (UCSF) Üniversitesi) geliştirdikleri bir program ile Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus‘ın tansiyon ölçebilmesine olanak sağlayacaklarını duyurdular.

Samsung ve UCSF BP Lab Uygulaması ile Galaxy S9 Tansiyon Ölçme Özelliği Nasıl Çalışıyor

Edindiğimiz bilgiye göre Samsung arka tarafta bulunan sensöre parmak okutulması ile kişinin hem tansiyonunu hem de stres düzeyini ölçümleyebilecek. UCSF (UC San Francisco (UCSF) Üniversitesi) psikiyatri profesörü ve Sağlık ve Psikofizyoloji Laboratuarı Direktörü Wendy Berry Mendes , “Bu çalışma ile kişinin stres, günlük duygusal deneyimleri ve kan basıncındaki değişimlerin takibini yapabilir ve bu konuda geniş bir veri kümesini sağlanabilir” dedi Samsung ile yaptığımız ortaklık neticesiyle dünyanın dört bir yanındaki insanların stres yönetimi sayesinde sağlıklarını iyileştirmelerine yardımcı olabilir.” açıklamasında bulundu.

Galaxy S9 BP Lab Uygulaması ile Tansiyon Ölçecek!

Bu noktada büyük bir değişim ve gelişim ortaya koyan Samsung‘un BP Lab uygulaması ile özellikle sağlık tarafında sorun yaşayan birçok kişiye yardımcı olacağını düşünüyoruz (özellikler kalp hastası ve felç geçirmiş olan anneme). YEni nesil telefonlarla ilgili işlemciler, ekran çözünürlükleri, kameralar vs vs birçok özellikten bahsedilebilir ama cep telefonu ile tansiyon ölçme ve bunun tekraralanbilirliği asıl gelişim olarak görülmelidir. 15 Mart tarihinde yayınlanacak bu programı bizzat test edecek ve tüm detayları sizlerle paylaşacağız…

https://www.teknoburada.net/galeriler/galaxy-s9-ve-galaxy-s9-plusa-yakindan-goz-atin/10/

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu