Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iOS 14.5 Beta 6 Çıktı! Siri Değişti, Face ID Akıllandı!

iOS 14.5 için tünelin sonu gözüktü, beta 6 sürümü yayınlandı. Birçok yeniliğe ev sahipliği yapan yeni güncelleme bakalım neler sunuyor?

Haziran ayında tanıtılması beklenen iOS 15 öncesi son büyük güncelleme iOS 14.5 için sona yaklaşıldı, beta 6 sürümü yayınlandı. Eğer ki olağan dışı bir durum olmazsa son virajı dönen Apple, çok yakında iOS 14.5 güncellemesini tüm kullanıcılar için sunacak.

Halihazırda test süreci devam eden yeni iOS sürümü, daha önceden bildiklerimiz dışında yepyeni özelliklerle geliyor. Bunlardan en çok ses getireni Siri oldu. Herkesin taklit ettiği ancak asla Siri kadar başarılısını yapamadığı sanal asistan Siri, artık kadın olarak karşımıza çıkmıyor.

İki erkek ve iki kadın ses tonuna sahip olan Siri, artık kurulum sırasında seçtiğiniz ses ile çalışıyor. Böylece Siri standart olarak kadın sesiyle karşımıza çıkmamış oluyor. Ancak şu an için dört farklı ses seçeneği sadece İngilizce’de geçerli. Yani Türkçe’de halihazırda olduğu gibi ya kadın ya da erkek sesi seçebiliyorsunuz.

ios 14.5 beta 6

Diğer taraftan dikkat çeken en önemli özelliklerden bir diğeri ise batarya kalibrasyon aracı oldu. Şu an için iPhone 11 serisi için geçerli olacağı bilinen özellik, pil sağlığı rapor sisteminde karşılaşılan hatalı tahmin sorununu çözmek için ortaya çıkartılmış. Bu doğrultuda akıllı telefon, maksimum pil kapasitesi ve en yüksek verimlilik için kendisini yeniden kalibre edebilecek.

Face ID’ye geldiğimiz de ise daha önceden de bilindiği üzere maskelerle çalışmayan güvenlik önlemine çözüm olarak Apple Watch ile kilit açma seçeneği getirilmişti. Bu sürümle birlikte bu özellik daha da efektif bir şekilde çalışır hale gelmiş durumda.

Güncellenen Apple Haritalar uygulaması, PS5 ve Xbox Series X kontrolcü desteği, müzik uygulamasında şarkı sözü paylaşma gibi birçok özelliği beraberinde getiren iOS 14.5 beta 6, geliştiriciler için kullanıma sunulmuş durumda.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu