AndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiTelegram

Telegram Ücretli Oluyor! Peki Ne Değişecek?

WhatsApp’ın rakibi Telegram ücretli servise geçeceğini resmi olarak açıkladı. Firma bu servisi sayesinde gelirine gelir katacak.

2021’in başında WhatsApp’ın gizlilik politikası çok eleştirilmiş ve kullanıcılar rakip platformlara yönelmişti. Bu süreçte Telegram’ın yıldızı parlamışı. Ancak bir süredir Telegram ücretli olacak söylentileri ortalıkta dolaşıyordu. Bugün ise şirketin kurucusu ve CEO’su Durov, herkesin ek özellikler, hız ve kaynaklar elde etmesine olanak tanıyan bir abonelik planı olan Telegram Premium’un bu ay içinde kullanıma sunulacağını resmi olarak açıkladı.

Durov’un açıklamasına göre; bu değişikliğin ana nedeni, platformun talepkar kullanıcılarının platformun mevcut limitleri daha da yükseltmesini istemesi ve onlar için özel abonelikler sunmanın mevcut özelliklerimizi ücretsiz tutarken daha fazlasını elde etmelerini sağlayacak. Ücretli aboneler ek özelliklere, hıza ve kaynaklara erişebilir. Kullanıcılar ayrıca Telegram’ı destekleyebilecek ve yeni özellikleri ilk olarak kullanabilecek.

Ayrıca Durov mevcut tüm özelliklerin ücretsiz kalacağını ve birçok yeni ücretsiz özelliğin geleceğini onayladı. CEO, Telegram kullanıcılarının şu anda deneyimledikleri özellikler için premium aboneliğe yükseltmeye zorlanmayacaklarını da belirtti. Ek olarak, Telegram Premium’a abone olmayan kullanıcılar, Premium kullanıcılar tarafından gönderilen ekstra büyük belgeleri, medyayı ve çıkartmaları görüntüleme veya önceden sabitlenmiş Premium tepkileri eklemek için dokunma gibi bazı özelliklerinden de yararlanabilecek.

Telegram Premium

Telegram’ın halka açık kanallardaki reklam denemelerinin beklenenden daha başarılı olduğunu açıklayan Durov, kullanıcıların gelecekte sitenin ana odak noktası olmaya devam etmesini sağlamak için hizmetin öncelikle reklamcılar tarafından değil, kullanıcılar tarafından finanse edilmesi gerektiğini söylüyor. Uzun lafın kısası Premium kullanıcılar yenilikleri ilk kullananlar olacak. Ancak bu yenilikler sonrasında uygulamayı ücretsiz olarak kullananlara da sunulacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu