Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiTeknoloji

Pentagon, Trump’ın Huawei yasağını esnetti!

Pentagon, Huawei telekomünikasyon ekipmanlarına yönelik yasaklarla ilgili Trump yönetiminden kısa süreli bir esnetme almayı başardı.

Defence News‘ın raporuna göre Pentagon, Savunma Bakanlığı ile iş yaptığı için Huawei yasağı, şirketin ürünlerine karşı olarak 30 Eylül 2020’ye kadar bir erteleme aldı. Feragat talebi, firmaların koronavirüs pandemisinin ekonomik etkilerinden etkilemesinden sonra geçerli olacak gibi görünüyor. Orijinal hüküm aslında 14 Ağustos 2020’de yürürlüğe girecekti.

Şu anda yönetim, tedarik zincirlerinde belirli yüksek riskli Çinli satıcıların ürünlerini içeren şirketlerle hükümet sözleşmelerini yasaklayacak düzenlemeleri tamamlıyor. Bunlar, 2019 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası’nın 889. bölümü uyarınca zorunlu olarak Huawei markasını içermekte. Bildiğiniz üzere ABD Hükümeti, Çinli teknoloji devini bir casusluk tehdidi olarak değerlendirmişti.

Ren Zhengfei
Ren Zhengfei

Ulusal İstihbarat Direktörü John Ratcliffe, Pentagon’a ABD ulusal güvenlik çıkarlarını gerekçe göstererek geçici bir feragat verdi. Bu kısa erteleme, Savunma Bakanlığı’ndan gelen daha kapsamlı bir feragat talebini daha dikkatli değerlendirmek için de zaman sağlayacak gibi gözüküyor. Hareket, yasağa karşı lobi yapan firmalar ve onları temsil eden ticaret birlikleri için geçici bir kazanç olarak gözüktü.

Bu karar sonrasında Huawei tarafında bir şey değişir mi? Hayır ama bu kararın alınması ile birlikte şirketlerin yaptırım gücünün oldukça iyi olduğunu da gördük. Huawei‘nin bir daha Google ekosistemine geri dönmesini beklemiyoruz ama bu durum Huawei‘nin elini 5G ağ yapılandırması tarafında bir nebze de olsun güçlendirecektir…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu