Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobiroller

iPhone 14 RAM Miktarı Belli Oldu! Serideki Tüm Modellerde Aynı RAM Yer Alıyor


iPhone 14 serisinin RAM miktarı belli oldu. Apple bu defa aradki farkı kaldırarak serideki tüm modellerde 6GB RAM’e yer veriyor.

Apple, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği etlinlikle birlikte yeni nesil iPhone’larını duyurdu. Apple’ın yeni telefonları iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max isimlerini taşıyor. Bu dört telefon birbirinden farklı donanım özellikleri taşıyor. Özellikle işlemci biriminde Apple’ın artık standart ve Pro modellere farklı yaklaştığını görüyoruz. Buna sonra değineceği, fakat öncesinde bu dört telefonun ortak özelliğine bakalım. Evet iPhone 14 serisindeki tüm modellerde aynı miktarda RAM yer alıyor.

iPhone 14 Pro ve iPhone 13 Pro

iPhone 14 RAM Seviyeleri Belli Oldu

Apple malumunuz etkinlikte RAM ve pil kapasitelerine aslan değinmiyor. Bu ayrıntılar daha sonra yapılan incelemelerde netlik kazanıyor. Tüm Apple platformları için bir SDK içeren Xcode 14 beta geliştirme ortamından gelen veriler, iPhone 14 serisindeki tüm telefonların 6GB RAM’e sahip olduğunu gösterdi. iPhone 14 ve iPhone 14 Plus için kayda değer bir gelişme, zira önceki modellerde 4GB RAM’e yer verildi. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max cephesinde ise değişen bir durum yok. Serinin önceki modellerinde de 6GB RAM kullanıldı. Öte yandan iPhone 14 Pro kısa süre önce Gekkebench testini ziyaret etti ve burada da telefonun 6GB RAM’e sahip olduğu görüldü. 

Apple’ın ayrıca bu yıl ilk kez serideki telefonlarda farklı işlemciler kullandığını belirttik. iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’ta A15 Bionic işlemcisi yer alıyor. Pro modellere ise Apple A16 Bionic güç veriyor. 

iPhone 14 Pro Max Geekbench Testinde! A16 Bionic Ne Kadar Güçlü?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu