Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Mate 40 serisinde işlemci olarak Samsung’un yolundan gidebilir!!!

Huawei’nin bu yıl piyasaya süreceği Mate 40 serisi, Çin dışında Kirin yonga setleri ile gelmeyebilir; Binevi Samsung gibi farklı işlemcilere yer verilebilir.

Merakla beklenen Mate 40 serisi, artık adım adım bekleyenlerine yaklaşmaya başladı. Cihazın resmi tanıtım tarihinin yaklaşması ile birlikte sızıntıları da bir o kadar arttı. Bildiğiniz üzere Huawei‘nin bu amiral gemisi, yeni Kirin işlemci ve bazı ileri teknolojiler ile gelecek. Ancak yabancı kaynaktan gelen raporlara göre Çinli üretici, bir konuda Samsung’un yolundan gidecek.

Huawei ve Honor ile ilgili sızıntıları ile bilinen Teme (@RODENT950), Kirin 1000 işlemcisi ile çalışan Mate 40‘ların sadece Çin’e özel olacağını iddia etti. Yani Huawei‘de tıpkı Samsung gibi bazı ülkelerde cihazlarında farklı işlemcilere yer verebilir. Böyle bir durumun gerçekleşmesi de, Avrupalı kullanıcıları bir hayli üzecek gibi duruyor.

Ortaya atılan bu iddiaların doğruluk payının ne kadar yüksek olup olmadığını bilmiyoruz. Ancak güvenilir bir kaynak olarak bilinen bu kişi, Çin dışında satılacak olan Mate 40 serisinin, MediaTek işlemciler ile geleceğine kadar büyük iddialarda bulunuyor. Peki Huawei cihazlarında hangi işlemciye yer verebilir? Bu sorunun cevabı oldukça zor gibi görünüyor; Ancak söylentilere göre Çinli üretici Mate 40 serisinde  Dimensity 1000 yonga setine yer verebilir. Bunun yanı sıra bazı kaynaklar Huawei’nin Snapdragon 865 Plus işlemcisine yer verebileceğini de belirtiyorlar.

Şu ana kadar elimizde olan bilgiler bu kadar. Ancak Huawei gibi yonga seti üreten bir şirketin, yeni amiral gemilerinde başka işlemcilere yer verecek olması, şimdiden kullanıcıların kafasında soru işaretleri bırakacak gibi duruyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu