AppleBluetooth KulaklıkGenelGüncel Teknoloji Haberleri

AirPods Lite, Kablosuz Kulaklık Pazarını Karıştıracak

Apple’dan kablosuz kulaklık pazarını karıştıracak bir hamle geliyor. Yeni bir rapora göre düşük fiyatlı AirPods Lite modeli geliyor..

Kablosuz kulaklık pazarının bir numarası olan Apple’dan dengeleri değiştirecek bir hamle gelebilir. iPhone SE serisiyle uygun fiyatlı Android rakiplerinin karşısına çıkan Apple benzer bir hamleyi şimdi kulaklık pazarında gerçekleştirecek. Haitong Intl Tech Research’ten analist Jeff Pu’ya göre, Apple  popüler AirPods kulaklıklarının yeni, daha düşük fiyatlı bir sürümü üzerinde çalışıyor. Rapora göre bu kulaklık “AirPods Lite” ismiyle çıkış yapacak.

AirPods Lite Pazarı Karıştırabilir

AirPod’lar son derece popüler hale gelip Apple’ın kişisel ses pazarında lider konumunu sağlamlaştırmasına yardımcı olsa da, rakipleriyle kıyaslandığında pek de ucuz değiller. Piyasadaki daha ucuz kablosuz kulaklıklarla rekabet edebilmek için Apple’ın “AirPods Lite” geliştirdiği iddia ediliyor. Şu anda “AirPods Lite”ın hangi özelliklere sahip olacağı belli değil, ancak kaynak bunu diğer marka kulaklıklarla rekabet etmesi amaçlanan “düşük fiyatlı bir ürün” olarak tanımlıyor.

AirPods Pro 2

Apple mevcut durumda AirPods Max’e kadar dört farklı AirPod modeli sunuyor. “AirPods Lite”ın fiyatının 129 dolardan daha düşük olması bekleniyor. Apple ayrıca bütçe dostu kulaklık pazarında daha rekabetçi hale gelmek için AirPods 2’nin fiyatını 99 $ ‘a düşürebilir.

Öte yandan rapora göre AirPods satışlarının 2023 yılında gerileyecek. Geçen yıl 73 milyon AirPods kulaklık satan Apple’ın 2023 yılında ise 63 milyon adet satması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu