Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerXiaomi

Xiaomi 13 Sürpriz Yapmayacak! Her Şeyi Belli!

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi modeli Xiaomi 13 ve 13 Pro için bugün açıklama geldi. Telefonlar büyük bir sürpriz yapmayacak.

Xiaomi, Xiaomi 13 ve 13 Pro’nun 1 Aralık’ta piyasaya sürüldüğünü resmen doğruladı. 1 Aralık’ta şirketin Çin’de yeni amiral gemilerini ve bir sürü yeni teknoloji ürününü tanıtacağı büyük bir etkinliği olacak. Şirket yeni bir akıllı saat, yeni TWS kulaklıklar ve hatta ilk masaüstü bilgisayarını piyasaya sürecek. Bunun da ötesinde, MIUI 14’ün duyurusu var. Xiaomi bugün ise yeni canavarlarında Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinin kullanılacağını açıkladı.

Aslında bu bir sürpriz değil. Lansman tarihinden önce ortaya çıkan çok sayıda sızıntı sayesinde, yeni amiral gemilerinden ne bekleyeceğimizi zaten biliyoruz. 2023 amiral gemisi olarak Snapdragon 8 Gen 2 temelde bir zorunluluk. Üst üste ikinci yıl boyunca Xiaomi, yeni bir Qualcomm Snapdragon yonga setini kullanan ilk kişi olma şansını kaçıracak. Çünkü bu yıl Vivo bunu Vivo X90 Pro+ ile başardı.

Xiaomi, Çin’in Twitter’ı olarak bilinen Weibo’da Snapdragon 8 Gen 2’nin Xiaomi 13 serisinde kullanıldığını doğrulayan birkaç teaser yayınladı. %37 daha yüksek olan yeni CPU’nun çok çekirdekli performansı konusunda iyimserler. Ayrıca GPU performansı %42 arttı. Snapdragon 8 Gen 2, 4nm üretimini sürdürüyor. Bu yonga seti 3.2 GHz’de 1 x ARM Cortex-X3, 2.8 GHz’de 2 x ARM Cortex-A715 ve 2 x ARM Cortex-A710 çekirdeğine ve 2 GHz’e kadar üç ARM Cortex-A510 çekirdeğine sahip olacak.

Xiaomi 13

Sızıntılara göre, Xiaomi 13 düz bir OLED ekranla gelecek. Pro ise kavisli bir finişe sahip olacak. Her iki telefonun da super-slim çerçeveleri var. Ana model 67W hızlı şarj getirecek ve Pro 120W şarjı destekleyecek. Her iki telefon da MIUI 14’ü işletim sistemi olarak piyasaya sürülecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu