Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

HarmonyOS 2.0 Eski Huawei Telefonları Hızlandırıyor

Huawei yeni işletim sistemi ile çığır açmaya hazırlanıyor. HarmonyOS 2.0 eski Huawei ve Honor modellerini önemli ölçüde hızlandırıyor.

Çinli Huawei Haziran ayında, kendi geliştirdiği işletim sistemi HarmonyOS 2.0 ile karşımıza çıkmıştı. Şirket, tüm akıllı telefonlarının HarmonyOS üzerinde çalışmasını sağlamak için çalışmalarına şu sıralar tam gaz devam ediyor. Kendi işletim sistemi ile bir ekosistem oluşturmak isteyen Huawei, bunun yanında eski cihazlarını da önemli ölçüde hızlandırmak için dört bir koldan çalışıyor.

HarmonyOS 2.0 ile eski Huawei ve Honor modelleri hızlanacak

Gelen bilgilere göre beta güncellemesini alan Huawei Nova 5, 5i Pro ve 5z modelleri güncellemeden sonra gözle görünür bir şekilde hızlandı. Henüz test aşamasında olan bu işletim sisteminin nihai sürümde daha stabil ve hızlı çalışacağı da söyleniyor. 30 milyon kullanım barajını kısa sürede aşan Huawei, Android’in karşısında büyük bir kozu elinde bulunduracak gibi görünüyor. Android’i tercih eden diğer Çinli üreticiler de Huawei’nin yeni işletim sistemini kullanabilir. Açık kaynaklı olmasından ve 128 KB RAM’e sahip cihazlarda çalışmasından dolayı HarmonyOS’in kısa sürede Android’i yakalayacağını düşünüyoruz.

Şu an itibariyle 69’dan fazla Huawei ve Honor modelinde HarmonyOS güncellemesi bulunuyor. Ancak şirkete göre, yıl sonundan önce 100’den fazla model güncellemeye sahip olacak. Bu güncelleme akıllı telefonlar, tabletler, akıllı ekranlar ve diğer cihazlar için geçerli olacak. Çinli firma, bu yıl HarmonyOS deneyimini 200 milyondan fazla kullanıcıya ulaştırmayı planlıyor.

HarmonyOS 2.0

Android bildiğiniz gibi eskiyen cihazlarda artık kasma sorunu yaşıyor. Huawei yeni işletim sistemi ile 4-5 yıl önce satışa sunduğu telefonları bile hızlandırmak için önemli bir koza sahip. Çinli teknoloji devi yeni Apple olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bir de bu işletim sistemine Google Mobil Servisleri eklenirse tadından yenmeyecek seviyeye gelir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu