Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknolojiXiaomi

Apple, Samsung ve Xiaomi Bunu Yapamaz! Yok Artık!


Modüler yapısı ile dikkat çeken Fairphone 4, Apple, Samsung ve Xiaomi’ye resmen kafa tutuyor. Bu telefonu evde tamir edebilirsiniz.

Modüler ve bakımı en kolay akıllı telefon Fairphone 4, ünlü YouTuber, JerryRigEverything‘in eline geçti. Teknoloji devleri olan Apple, Samsung ve Xiaomi’nin yapamadığını yapan Fairphone 4 dakikalar içerisinde demonte olabiliyor. Tamirini evde yapabileceğiniz bu telefon dünyanın en kolay tamir edilebilir telefonu unvanını da eline alacak gibi görünüyor.

Apple, Samsung ve Xiaomi Bunu Asla Yapamaz!

Videoda göreceğiniz gibi, telefon mümkün olduğunca kolay bir şekilde demonte ve monte ediliyor ve hatta ekran bile birkaç cıvatayı sökerek basitçe sökülüyor. Pil değiştirme işleminin basitliğinden bahsetmeye gerek yok. Bu segmentteki başka hiçbir cihaz bunu sunmuyor.

Aynı zamanda, modülerlik gücü hiçbir şekilde etkilemiyor. Metal çerçeve sayesinde, telefon kolay bir şekilde bükülmüyor. Ayrıca arka kapağın plastiği de bu bükmeden etkilenmiyor. İlginç bir şekilde 5 yıl boyunca garantiye sahip olan Fairphone 4, 6.3 inç büyüklüğünde 1080 x 2340 çözünürlüğünde IPS ekran ile geliyor. Bu ekran darbelere ve çizilmelere karşı Corning Gorilla Glass 5 ile korunuyor.

Telefonun kalbinde ise bizi Qualcomm’un Snapdragon 750G yonga seti karşılıyor. 6 GB RAM ve 8 GB RAM opsiyonları ile gelen telefonun sadece 256 GB’lık dahili depolamalı modeli bulunuyor.

Telefonda 25 MP (Sony IMX576, f/2.2 diyafram) çözünürlüğe sahip bir ön kamera da bulunuyor. Arka bölümde ise 48 MP çözünürlüğünde iki sensörlü ana kamera yer alıyor. İki 5G SIM kartı, Wi-Fi (802.11 b / g / n / ac, 2.4 ve 5 GHz), NFC ve Bluetooth 5.1’i destekler, bir USB Type-C bağlantı noktası, bir yan parmak izi tarayıcısı da telefonda yer veriliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu