AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Arttırılmış Gerçeklik ile bu da yapıldı ya; gözümüz açık gitmeyiz

Bugün ortaya çıkan AR Cut & Paste adlı uygulama ile Arttırılmış Gerçeklik farklı bir boyuta ulaşıyor. Peki bu uygulama tam olarak ne işe yarayacak?

Akıllı telefon pazarında Samsung ve OPPO gibi üreticiler Sanal Gerçeklik üzerine yoğunlaşmışken Apple‘ın da Arttırılmış Gerçeklik (AR) üzerine ciddi anlamda eğildiğini görüyoruz. AR konusunda bugün oldukça önemli bir çalışma ortaya kondu. Bir süredir geliştirilme sürecinde olan AR Cut & Paste adlı uygulama bugün gerçek anlamda ilk kez nasıl çalıştığını gösterdi. Dilerseniz haberimize devam etmeden önce bunun nasıl çalıştığına yakından bakalım.

Bu program bir belge üzerine etraftaki görsellerin fotoğrafının çekilerek AR dünyasına aktarılması ve .png dosya biçimine getirilerek hazırladığınız dosyanın içine ekleniyor. Özellikle tez ve endüstriyel alanda kullanılacağını belirtilen bu başarılı çalışma bizleri oldukça şaşırttı.

Bildiğiniz üzere Apple Lidar adı verilen 3D ToF kamera yapısını iPad Pro’dan sonra iPhone 12 serisi telefonlarına da eklemeye hazırlanıyor. Bundan dolayı da bu ve buna benzer uygulamaların özellikle iPhone kullanıcılarının oldukça hoşuna gireceğine ve farklı amaçlar ile de kullanılabileceğine inanıyoruz. Uygulama bugün için ücretsiz ama uygulamanın ücretli olacağını da belirtelim…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu