Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

iPhone 15 Pro İnce Çerçeveleriyle İşte Böyle Görünecek

İki öenemli gelişmeye bakılırsa iPhone 15 Pro serisi hem titanyum çerçeveye sahip olacak hem de ultra ince ekran çerçeveleri olacak.

Apple, eylül ayında iPhone 15 serisini tanıtmaya hazırlanıyor ve iPhone 15 Pro serisi için heyecan verici güncellemeler bekleniyor. Ancak, bu iyileştirmelerle birlikte Pro modellere 100 ve 200 dolarlık fiyat artışı eşlik edebilir. Gelelim iPhone 15 Pro serisine dair aktarılan son gelişmelere.

Bloomberg’de Mark Gurman’ın aktardığı haber bültenine göre iPhone 15 Pro modellerinin önceki modellere göre daha ince çerçevelere sahip olması bekleniyor. Bu iyileştirme, ‘düşük enjeksiyon basınçlı aşırı kalıplama’ (LIPO) adı verilen yeni bir üretim teknolojisi ile mümkün olacak.

Pro modellerin ekranlarının etrafındaki çerçevelerin 2,2 mm’den yaklaşık 1,5 mm’ye düşürülmesi bekleniyor. LIPO daha önce Apple Watch Series 7’de kullanıldı ve muhtemelen gelecekteki iPad’lere modellerinde kullanılacak.

Benzer bir gelişmeyi Ice Universe adlı kaynak da aktardı: iPhone 15 Pro’nun çerçevesi 1,5 mm’ye küçültüldü. Apple’ın LIPO teknolojisi sayesinde çerçeve daha ince hale geldi. Bir zamanlar Apple Watch için kullanıldı ve daha sonra iPad için kullanılacak.​​​​​​ iPhone, Xiaomi 14 çıkana kadar bu rekoru elinde tutacak.

Titanyum Çerçevelere Olası Geçiş

Apple, ağırlığı azaltmak amacıyla, iPhone 15 Pro modellerindeki paslanmaz çelik çerçeveler yerine daha hafif ve daha pahalı olan titanyum malzeme ile değiştirecek. Ancak bu değişiklikle birlikte özellikle Pro modellerin hem Amerika hem de uluslararası fiyatlarında artışa neden olacak.

Dinamik Ada ve Geliştirilmiş işlemci Performansı

Dört iPhone 15 modelinin de Dinamik Ada’yı benimsemesi bekleniyor. Bir önceki nesilde yani iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’ta bulunan çentik tamamen ortadan kalkacak.

Ek olarak, Pro modellerin 3 nanometrelik bir çiple donatıldığı söyleniyor. Bu da onları standart iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ta bulunan A16 çipe kıyasla belirgin şekilde daha hızlı hale getirecek.

USB-C Bağlantı Noktalarına Geçiş

Daha önceki raporlar, tüm iPhone 15 serisinin USB-C bağlantı noktalarına geçeceğini gösteriyor. Ancak Pro modelleri, daha önceki söylentilere rağmen katı hal düğmelerini benimsemeyebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu