Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSony

Xperia XZ2 ve Xperia XZ2 Compact arasındaki farkları hatırlayalım

Sony’nin Mobil Dünya Kongresi’nde resmileştirdiği tepe modelleri Xperia XZ2 ve Xperia XZ2 Compact bir süredir Avrupa’da satışta. Xperia XZ2 siyah, gümüş, koyu yeşil ve kül rengiyle, XZ2 Compact ise siyah, gümüş, yeşil ve mercan pembesi renkleriyle listeleniyor.

Her iki telefonun ülkemiz kullanıcılarıyla ne zaman bulacağı henüz Sony tarafından açıklanmadı. Sony Türkiye resmi sitesine bakıldığında sadece Xperia XZ2 modelini görüyoruz. Bu gelişme kompakt modelin ülkemize giriş yapmayacağı anlamına geliyor. En geç temmuz ayı içerisinde Xperia XZ2’nin Türkiye’de satışa sunulacağını tahmin ediyoruz.  Şimdi dilerseniz lafı daha fazla uzatmayalım ve her iki telefon arasındaki farkları bir kez daha hatırlayalım.

Ekran

Sony, Xperia XZ2 modellerle birlikte 18:9 ekran yani daha ince ekran çerçevelerine geçiş yaptı. Haliyle telefonların ekranları benzer kasa ebatlarında biraz daha büyüdü. Xperia XZ2’de 5.7 inç büyüklüğünde, Xperia XZ2 Compact’ta ise 5 inç büyüklüğünde Full HD + ekran yer alıyor.

Arka kısım

İki telefon arasındaki önemli farklılıklardan biri arka bölümde karşımıza çıkıyor. Xperia XZ2’nin arka bölümü camdan oluşurken, kompakt modelde ise bu kısım metalden oluşuyor.

Dinamik Titreşim Sistemi

Sony’nin ilk kez bir akıllı telefonda kullandığı özellik. Sadece Xperia XZ2 modelinde yer alan dinamik titreşim özelliği, telefondan çıkan sesleri analiz eder ve titreşim haline getiriyor. Bu özellik ne yazık ki kompakt modelde yer almıyor.

RAM

Xperia XZ2’de 6GB RAM yer alırken, kompakt modelde ise 4GB RAM kullanılıyor.

Pil

Telefonların farklı boyutlarda olması haliyle pilin büyüklüğünü de etkiliyor. Xperia XZ2’de 3.180 mAh, Xperia XZ2 Compact’ta ise 2.870 mAh büyüklüğünde piller kullanılıyor.

Kablosuz şarj desteği

Xperia XZ2’nin arka kısmı camdan oluştuğu için kablosuz şarj desteği yer alıyor. Ancak kompakt modelin arka bölümü metalden oluşuyor ve ne yazık ki kablosuz şarj desteği bulunmuyor.

4G LTE hızları

Her iki telefon Snapdragon 845 işlemcisinden güç almasına karşın farklı LTE modemlere sahip. Xperia XZ2’de LTE Cat18 modemi kullanılıyor ve bu modem 150 MB’a kadar indirme hızı sunabiliyor. Xperia XZ2 Compact’ta ise LTE Cat15 (100 MB indirme hızı) modem kullanıyor.

Xperia XZ2 ve Xperia XZ2 Compact
Xperia XZ2 ve Xperia XZ2 Compact

Fiyat

  • Xperia XZ2 799€
  • Xperia XZ2 Compact 599€

Sony’de değişim başlıyor! Sony Xperia Home yenileniyor

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu