FacebookGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Facebook Pek Çok Kişinin İşine Yarayacak Bir Yenilik Peşinde!

Veri kullanımı konusunda bazı ülkeler ile sorunlar yaşayan Facebook şimdi de kullanıcılarına yeni bir deneyim sunmanın yollarını arıyor.

Günümüzün en çok kullanılan sosyal mecra uygulamalarından bir tanesi olan Facebook yıllardır veri sattığı iddiaları ile mahkemeler de sürünüyor. İstihbarat örgütlerine veri sızıntısı gerçekleştirdiği iddia edilen sosyal medya uygulaması şu sıralar zor zamanlar geçirmeye devam ediyor. WhatsApp skandalı ile bir kez daha sallanan sosyal mecra bugün de haberlerimiz de yer almıştı. Bu sabah yaptığımız haberler de popüler arkadaşlık sitesinin bazı ülkeler de bazı sorunlar ile karşılaştığından bahsetmiştik. Şirketle ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Düzenli olarak aldığı güncellemeler ile kullanıcılarına daha rahat bir sosyal deneyim sunmaya çalışan platform sohbet özelliklerini geçtiğimiz günler de yenilemişti. Şirket şimdi de kullanıcılarına paylaşım yapmadan önce kontrol etmelerini sağlayarak istenmeyen durumların önüne geçiyor.

Facebook
Facebook

Facebook Makale Okumaya Teşvik Edecek

Edindiğimiz bilgilere göre şirket kullanıcılarına ağların da bir bağlantı paylaşmadan önce en azından açmalarını isteyecek ve bağlantının içeriğini görmelerini sağlayacak. Bu konuda bir dizi özelliği test ettiği bilinen şirket, kullanıcıları daha bilinçli paylaşımlar yapmaya teşvik edecek. Yeni özelliği test eden şirket kullanıcılarına bağlantıyı açmadan paylaşmak isteyen kullanıcılarına ‘bu makaleyi açmadan paylaşıyorsunuz’ diye uyarı mesajı gösteriyor ve kullanıcıları bilinçlendiriyor. Şirket bu alan da kullanıcılara makaleyi kontrol edip yada kontrol etmeden paylaşım yapabilmelerini sağlıyor. Dileyen kullanıcılar kontrol ederek dileyenler de direkt olarak paylaşım yapabilecekler.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu