GenelGiyilebilir TeknolojiGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Samsung Gear S4 geleceğin akıllı saati olacak!

Akıllı saat ekosisteminin önde gelen isimlerinden Samsung, bir sonraki Gear serisi çözümde devrim niteliğinde yeniliklere yer verecek. Letsgo Digital sitesi Samsung’un bazı patent başvurularını ortaya çıkardı. Yeni gelişmelerin bazıları büyük olasılıkla ağustos ayında tanıtılacak Samsung Gear S4 akıllı saatte kullanılacak.

Samsung Gear S4 devrimsel bir model olabilir

İlk olarak Samsung bir sonraki akıllı saatlerde pil ömrünü artırmak için saat kayışlarının içerisine pil dahil etmeyi düşünüyor. Samsung’un burada kullanacağı piller çok ince ve esnek yapılı olacak. Üstelik piller her iki kordonda da yer alacak. Pillerin eklenmesi kordon çeşitliliğini azaltmayacak. Samsung yine deri, polimer, kauçuk veya metal gibi farklı türlerde kordon seçenekleri duyuracak.

Samsung Gear S4
Samsung Gear S4

Bir diğer önemli gelişme ise akıllı saatlerde kullanılacak yeni sensörlere ilişkin. Halihazırda akıllı saat çözümlerinde yakınlık, kızılötesi ve kalp atış hızı ölçer gibi sensörler kullanan Samsung, bunlara iki yeni sensör daha ekleyecek. Bu sensörler parmak izi okuyucu ve ışık sensörü olacak.

Gelecekte tanıtılacak Samsung akıllı saatlerde göreceğimiz bir diğer gelişme alt ekranlı döner bir çerçeve olacak. Gear S2’den bu yana kullanılan döner çerçevenin daha da geliştirildiğini görüyoruz. Çerçeve bu defa LED bir halkaya sahip olacak ve kullanıcı her çevirdiğinde yeni bir menüye giriş yapacak. Ayrıca saatin hangi menüde olduğu bu LED halkadan görülebilecek. Tüm bu gelişmeler olmasa da, bazılarının Gear S4’te kullanılması bekleniyor.

 

Samsung Gear Sport Kutu Açılışı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu