BilgisayarDizüstü BilgisayarGüncel Teknoloji HaberleriLenovo

Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook Tanıtıldı, İşte Fiyatı ve Özellikleri

Bilgisayar devi, bulut tabanlı gaming odaklı Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook dizüstü bilgisayarını tanıttı. İşte detaylar.

Bilgisayar dediğimizde aklımıza gelen ilk markalardan olan Lenovo, yeni ürünlerini geliştirmeye devam ediyor. Son olarak ise şirket, GeForce Now gibi bulut oyun hizmetlerindeki gaming deneyimine odaklanan yeni bir dizüstü bilgisayarını tanıttı. Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook ismiyle tanıtılan dizüstü bilgisayar, gelişmiş özelliklerle geliyor. Gelin bilgisayarın tüm detaylarına göz atalım.

Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook Özellikleri ve Fiyatı

Lenovo’nun yeni dizüstü bilgisayarına göz attığımızda dikkatimizi çeken ilk özelliği ChromeOS işletim sistemi üzerinde işlem yapıyor olması. Şirket, bu dizüstü bilgisayarı Amazon Luna, NVIDIA GeForce NOW ve Xbox Cloud Gaming gibi bulut oyunculuğu teknolojiler için geliştirdi. ChromeOS üzerindeki bulut oyun deneyimi, Windows’a göre daha stabil ve yüksek performanslı oluyor.

Teknik detaylarda ise karşımıza 16 inç büyüklüğünde, 2560 x 1600 piksel çözünürlüğünde ve 120Hz yenilemeli IPS panel çıkıyor. sRGB renk gamının %100’ünü destekleyen ekran, TÜV Rheinland Düşük Mavi Işık sertifikasına sahip. 350 nit tepe parlaklıkla, ışıltılı bir oyun deneyimi elde etmek mümkün. Dörtlü 2W hoparlörler ve 1080P web camerası sisteme eşlik ediyor.

Yonga kısmında ise i3 1215U ve i5-1235U işlemcilerini görüyoruz. 8GB LPDDR4x RAM, 128GB eMMC, 256/512GB M.2 PCIe dahili depolama seçenekleri de sisteme eşlik edecek. Bluetooth 5 ve Wi-Fi 6E destekli bilgisayar tüm bu özellikleriyle 599$ fiyat etiketiyle tanıtıldı. Ürünün ülkemize gelip gelmeyeceği belli değil.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu