Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

iPhone fiyatları artacak, satışlar da haliyle gerileyecek

Amerikan ve Çin Hükümetleri arasında G20 zirvesi umut verici geçti. Ancak sonrasında Donald Trump’tan gelen açıklamalar bunun görüşmelerin asıl yüzünü açığa çıkardı. Huawei yaptırımlarını sürdüren Amerika, Çin’den satın alınacak mallara %10 ek gümrük vergisi getirdiğini açıkladı. Bu gelişme sonrası iPhone fiyatları artış gösterecektir.

iPhone fiyatları zamlanabilir

Yatırım bankası Bank of America Merrill Lynch’in uzmanlarına göre ABD Başkanı Donald Trump’ın 1 Eylül’den itibaren yürürlüğe sokacağı %10’luk ek vergilendirme Apple’ın yıllık kârını olumsuz etkileyecek. Trump’ın açıklamaları sonrası Apple hisselerinde %2.5’lik bir düşüş gerçekleşti. Zaten düşüşte olan iPhone’larda yeni vergi düzeni ile birlikte zam beklentisi hakim olacak.

Apple her ne kadar Amerikan şirketi olsa da, üretimi Çin’de gerçekleştirdiği için ithal edilen ürün kategorisine giriyor.

Apple bu yıl iPhone’ların fiyatını düşürdü

Apple döviz kurlarında değişkenliği gerekçe gösteren bu yılın başlarında Çin’deki iPhone fiyatlarını düşürdü. Buna rağmen satışlarda ciddi bir düşüş yaşandı ve bu yıl daha fazlası gerçekleşebilir. Uzmanlara göre %10’luk ek vergilendirme yaklaşık 10 milyon daha az iPhone satışı anlamına gelebilir.

Son yayınlanan çeyrek verilerine göre Apple 33.8 milyon iPhone satışı gerçekleştirdi. Bu adet, satışların dünya çapında %12, bir önceki çeyreğe göre ise %17 düşüş gösterdiği anlamına geliyor.

Son gelişmeler hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Fiyat artışı ve yenilikçi olmayan tasarım anlayışı sizce de iPhone satışlarını düşürecek mi? Alt bölüme yorum bırakmayı unutmayın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu