Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi CC 11 Gümbür Gümbür Geliyor

Xiaomi’nin sürpriz telefonu Xiaomi Mi CC 11 bugün sertifikasını aldı. Ağustos ayında bizlerle olacak olan telefon çok ama çok konuşulacak.

Xiaomi’nin bir süredir Çin’e özel olarak geliştireceği telefonu Xiaomi Mi CC 11 hakkında sızıntılar gelmeye başlamıştı. Snapdragon 778G yonga setinden gücünü alması beklenen bu telefon bugün TENAA sertifikasını aldı. Ağustos ayında tanıtılıp Çin’e özel satışa sunulması beklenen CC11 ailesinin iki farklı modelinin olacağı söyleniyor. Ana ve Pro model olarak ikiye ayrılacak olan bu seri kamerası ile segmentinin tüm sınırlarını zorlayacak.

Xiaomi Mi CC 11 kamerası ile öne çıkacak

CC 11 ailesinde 12x optik yakınlaştırma ve 120x dijital yakınlaştırma özelliklerinin yer alacağı söyleniyor. Ana kamerada Samsung’un 108 Megapiksellik yeni sensörünü kullanacak olan Xiaomi, muhtemelen dörtlü kamera kurulumu kullanacak. CC11’in ana modelinde ise 64 Megapiksel çözünürlüğünde ana kameranın yer alması bekleniyor. Yine ana modelde muhtemelen üçlü kamera kurulumuna yer verilecek.

Fiyat/performans konusunda rakiplerine göz dağı vermesi beklenen bu modelin 300 dolar bandında olacağı söyleniyor. Bildiğiniz gibi CC serisi kamera özellikleri ile her zaman ön plana çıkmıştır. Xiaomi bu modelinde de sınırları yine zorlayacak ve DxOMark‘ta kayda değer bir skor alacaktır.

Xiaomi Mi CC 11

Türkiye pazarına gelmeyecek olan bu modelin, 2021’in sonuna doğru farklı bir isim ile Avrupa pazarına açılacağını düşünüyoruz. Çinli teknoloji devi bu modelinde muhtemelen yazılımsal olarak RAM artırma opsiyonunu da sunacak. 8 GB RAM ile gelecek olan bu model yazılım ile 13 GB’a kadar RAM sunacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu