GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Yurtdışı telefonlara bir vergi daha geliyor! Artık 2 kere düşünün


Bugün ortaya çıkan yeni bilgilere göre telefon getirmek daha da zorlaşacak. Yurtdışı telefonlara ek bir vergi daha geliyor. Peki bu yeni vergi ne kadar?

Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cihazları birçok kişi kullanıyor. Bu bir risk zira yurtdışı cihazlara üreticiler Türkiye garantisi vermiyorlar. Yani bugün yurtdışından OnePlus 7 Pro gibi bir cihaz alırsanız ve telefonun da başına bir şey gelirse üstüne bir bardak su içebilirsiniz. Bu riski daha ucuza telefon almak isteyen birçok kişi alıyordu ama son gelen düzenlemeler ile Yurtdışı telefonlara ciddi yükümlülükler getirildi.

Bildiğiniz üzere harç paraları 1.500 TL gibi inanılmaz bir seviyeye ulaştı. Bu durumu farklı ülkelerde yaşayan takipçilerimize sorduk ve diğer ülkelerde de yurtdışı cihazlara vergi alınabildiğini ama böyle bir rakamlarda olmadığını da öğrendik. Bugün ise bu vergilere bir ek vergi daha geleceği ortaya çıktı. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren tüm kayıt vs ücretlerine ilaveten 20€ ek bir vergi geleceği ortaya çıktı.

Bu noktada zaten alınan son kararlar ile birlikte yurtdışından orta segment bir telefon getirmek olanaksızlaşmıştı. Zira hem harç parasının yüksekliği hem de sadece kayıtlı telefonda görüşme yapılabilmesi sonrasında yurtdışı telefon konusu da ciddi anlamda kapanmıştı. 1.500 TL harç parası sonrasında ise zaten yurtdışından orta segment telefon getirme olasılığı da ortadan kalkmıştı.

Peki bu yeni vergi ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu