Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

One UI 5.0 Sonrası Samsung Animasyonları Bildiğiniz Gibi

Samsung, Android 12 / One UI 5.0 güncellemesinin hazırlıklarını sürdürüyor. Fakat animasyonlar ve sayfa geçişleri hala can sıkıyor.

Samsung’un yıllardan bu yana arayüz konusunda kullanıcılara yaşattığı çileyi uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Yıllarca süren bir rehber sorunu vardı ki, mobil dünyasını eskiden beri takip edenler rehber uygulamasına girişte yaşanan sorunları hemen hatırlayacaktır. Samsung mevcut arayüzdeki ise beş nesil geçmesine rağmen hala animasyonları düzeltebilmiş değil. One UI 5.0 beta programı sürüyor ve son olarak üçüncü versiyon yayınlandı. Birinci versiyonda animasyonların hatalı olduğu görüldü ve sayfa geçişlerinde bazı sorunlar fark edildi. Beta programında üçüncü sürüm dağıtıldı, fakat sorunlar devam ediyor. Animasyon geçişleri hala istenilen seviyede değil.

Üçüncü sürüm ile birlikte Samsung animasyon geçişlerini düzelttiğini ifade etse de, aslında gözlerimizi kandıracak bazı hilelere başvurmuş görünüyor. Samsung, daha hızlı bir kullanıcı arayüzü elde etmek için animasyon karelerini azaltmış görünüyor. Eksik kareler normal kullanım sırasında çok fark edilmese de, Twitter’da @IceUniverse tarafından kısa bir ağır çekim videosu yayınlandı ve burada durum net bir şekilde görünmekte.

Samsung’a yakınlığıyla bilinen Ice Universe, bir süreden beridir bu yönde paylaşımlarla Samsung’u sert bir şekilde eleştirmekte. Hatta Samsung’un arayüz geçişleri ve animasyonları noktasında Meizu kadar bile olamadığını söyledi. Kullanıcı ayrıca bir süreden beridir Galaxy S23 serisine eleştiriler yöneltiyor. Son olarak Ice Universe’ın Meizu bir telefonla yayınladığı animasyon videosuna göz atalım.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu