Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Mate X için olursa Ekim’e kadar dedi

Akıllı telefon azarında katlanabilir erkanlı telefonların geleceği Xiaomi Mi Mix Alpha ile sorgulanmaya başlamışken Huawei Mate X için bugün bir tarih nihayet verildi. Dün yapılan bir basın toplantısı sırasında Huawei CEO’su Richard Yu, şirketin merakla beklenen katlanabilir akıllı telefonu olan Mate X’in en geç Ekim veya Kasım aylarında satışa sunulacağını açıkladı. Gelen bilgilere göre ise Huawei’nin telefonu ekim ayı içinde öncelikle Çin’de; kasım ayı içinde de telefonun global pazarda satışa sunulacak. Ama bir fark ile.

Bildiğiniz üzere Huawei Mate X şubat ayında yapılan Mobil Dünya Kongresi sırasında tanıtıldı ve o dönemde de en hızlı yonga seti Kirin 980 idi. 5G modem desteğine sahip olan Mate X bugün bir güncelleme alarak Kirin 990 yonga seti ile karşımıza çıkabilir. İlk kez Huawei Mate 30 Pro serisinde kullanılan bu yonga seti Mate X için doğru bir tercih olacaktır. Zira Kirin 980 artık eskimiş bir yonga seti oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=1_c2KGtZP64

Yine geçtiğimiz dönemde paylaştığımız Mate X Google uygulamalarını kullanmayacak haberleri de doğru ve telefonda Google uygulamaları aynen Mate 30 ailesinde olduğu gibi telefonda yer almayacak. Bu durum Çin için pek önemli değil gibi görünse de Avrupa pazarı için bu oldukça önemli bir alım kriteri olabilir.

Bakalım bu güncellemeler telefonun fiyatını nasıl etkileyecek? 2200 dolar olarak açıklanan fiyat nereye çıkacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu