Güncel Teknoloji HaberleriKonsol OyunlarıMicrosoftOyun Konsolu

Microsoft, Xbox 360 Store’u Kapatmaya Hazırlanıyor

Microsoft, Xbox 360 Store’un Temmuz 2024’te kapılarını kapatacağını duyurdu. O döneme kadar oyun satın alımı olmayacak.

Microsoft, Xbox 360 Store’un Temmuz 2024’te kapılarını kapatacağını duyurdu. Bu, o tarihten itibaren Xbox 360 sahiplerinin yeni Xbox 360 oyunları, DLC (ekstra oyun içeriği) ve diğer içerikleri mağazadan satın alamayacakları anlamına geliyor.

Avatar ve oyun alabileceğiniz Xbox 360 Marketplace de yeni alımlara kapalı olacak. Microsoft, Kasım ayında Xbox 360’ı piyasaya sürmelerinin üzerinden 18 yıl geçeceğini belirtti.

Temmuz 2024’ten Başlayan Değişiklikler

29 Temmuz 2024’ten itibaren Microsoft, Xbox 360 Store ve Xbox 360 Marketplace’ten yeni oyunlar ve ekstralar satın alma özelliğini desteklemeyi bırakacak. Bu aynı zamanda Microsoft Movies & TV uygulamasının bu tarihten sonra Xbox 360’ta çalışmayacağı, yani TV şovlarını ve filmleri izleyemeyeceğiniz anlamına gelir.

Temmuz 2024’e kadar Xbox 360 Mağazası ve Pazar Yeri’nden oyun ve ekstra satın almaya devam edebilirsiniz. Bu değişiklik, zaten satın almış olduğunuz oyunları ve ekstraları oynamanızı etkilemeyecek.

  • Temmuz 2024’ten sonra bile, oyunun yaratıcısı çevrimiçi sunucuları çalışır durumda tuttuğu sürece oyun oynamaya ve çok oyunculu oyunların keyfini çıkarmaya devam edebilirsiniz.
  • Oyun ilerlemeniz buluta kaydedilebilir ve kaydedilen verilerinizle Xbox One ve Xbox Series X|S gibi daha yeni konsollarda oynamaya devam edebilirsiniz.

Geriye Dönük Uyumluluk ne olacak?

29 Temmuz 2024’ten sonra Xbox 360 Mağazası ve Pazar Yeri’nden oyunlar ve DLC satın almaya devam edebilirsiniz. Bu değişiklik, zaten satın aldığınız oyunları veya DLC’yi oynamanıza engel olmayacak.

Xbox 360’ınız için aldığınız oyunlar, geriye dönük uyumluluk sayesinde Xbox One ve Xbox Series X|S gibi daha yeni konsollarda bile çalışmaya devam edecek.

Microsoft Filmler ve TV Uygulaması ile İçerik

Windows 10 veya daha yeni cihazlarda, Xbox One’da veya Xbox Series X|S’de Microsoft Movies & TV uygulamasına sahipseniz, Xbox 360 Store’dan satın aldığınız içerik bu cihazlarda erişilebilir ve görüntülenebilir olmaya devam edecektir.

Güncellemeyi duyuran Xbox Oyuncu Hizmetleri CVP’si Dave McCarthy şunları söyledi:

Geriye dönük uyumluluk programımız, oyunun zengin mirasına olan takdirimizi yansıtıyor. Xbox Series X|S’de keyfini çıkarabilmeniz için Xbox 360 döneminden sayısız oyunu koruduk.

Bu oyunlar, orijinal özlerini korurken her zamankinden daha iyi görünmek ve oynamak için yükseltildi. FPS Boost, Otomatik HDR ve daha hızlı yükleme süreleriyle bu Xbox 360 oyunlarını deneyimleyebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu