Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriKatlanabilir TelefonlarMobirollerTeknoloji

Google Pixel Notepad Samsung’u Çok Üzecek!


Google’ın katlanabilir telefonu Google Pixel Notepad için fiyat tahminleri ortaya çıkmaya başladı. Samsung bu habere çok üzülecek.

Google‘ın Google Pixel Notepad adını alabilecek ilk katlanabilir telefonunun geçtiğimiz günlerde Samsung’un en son katlanabilir telefonu Galaxy Z Fold 3‘ten daha ucuz olacağı söylentileri ortaya çıkmıştı. Bugün ise telefonun belirli fiyatlandırma bilgileri ortaya çıktı. Görünüşe göre Google pazara sert bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

Google Pixel Notepad rakibinden 400 dolar daha ucuz olacak

Kaynaklara göre; Google, katlanabilir telefonu için 1.400 dolar civarında bir fiyat düşünüyor. Bu fiyat Pixel Notepad’i 1.800 dolarlık Galaxy Fold 3’ten 400 dolar daha ucuz yapacak. Bu kötü bir fiyat değil, ancak Çin’de 1.200 dolara eşdeğer fiyatla satılan Oppo Find N gibi bir canavar olduğunu belirtelim. Yani aslında Google, Çin’e göre ortalama bir fiyattan pazara giriş yapacak.

Pixel Notepad‘in, Oppo Find N gibi açıldığında kare en boy oranına sahip olması bekleniyor. Bu, harici ekranın kullanımını daha rahat hale getirecek. Daha önce Google katlanabilir akıllı telefonunun Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’da da kullanılan Google Tensor yonga setinin üzerine inşa edileceği bildirilmişti.

Bu yonga seti, iki adet 2.8GHz çekirdek, iki adet 2.25GHz çekirdek ve dört adet 1.8GHz verimli çekirdekten oluşuyor. GPU’ya gelince bizi Mali G78 karşılıyor. Snapdragon 8 Gen 1’den daha düşük performans sunan Google Tensor, yine de akıcı ve üst düzey bir performans vadediyor.

Katlanabilir Google Pixel

Google’ın katlanabilir telefonu 12GB RAM ile gelecek ve 256GB ve 512GB depolama seçenekleriyle gelecek. Telefon Android 12L işletim sistemini çalıştıracak. Daha önce Pixel Notepad’in başlangıçta yalnızca Amerika’da satışa sunulacağı bildirilmişti. Ancak şimdi cihazın 2022’nin sonunda uluslararası olarak piyasaya sürüleceği söyleniyor. Türkiye pazarını es geçecek olan Google, bakalım katlanabilir telefonu ile başarıl olabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu