Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiTeknolojiXiaomi

Redmi K40 Ses Konusunda Rakipsiz Olacak

Xiaomi’nin yeni canavarı Redmi K40 hakkında yeni bilgiler gelmeye başladı. Bu telefon sertifikaları ile ses konusunda rakipsiz olacak.

Xiaomi, önümüzdeki günlerde merakla beklenen telefonu Redmi K40 ile karşımıza çıkacak. Gücünü Snapdragon 888 yonga setinden alacaka olan bu telefonun ekranı hakkında bilgiler resmi olarak geçtiğimiz saatlerde açıklanmıştı. E4 AMOLED ekran kullanacak olan telefonun şimdi de ses konusunda rakipsiz olacağı açıklandı.

Redmi K40 modelinde yer alacak olan Hi-Res nedir?

Bildiğiniz gibi son yıllarda telefonlarda Hi-Res sertifikasını görmeye başladık. Yüksek çözünürlüklü ses anlamına gelen bu sertifika bu telefona kadar sadece kablolu bağlantılarda geçerli oluyordu. Redmi şimdi bunu üst seviyeye çekerek kablosuz kulaklıklar için de Hi-Res sertifikası aldı. Yani artık kablosuz olarak da yüksek çözünürlüklü müzik dinlemek mümkün olacak.

Telefonun Hi-Res sertifikasının olması her kulaklık için pek bir anlam ifade etmiyor. Hi-Res’ten yararlanmak için Hi-Res destekli kulaklığa da sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca Apple Music ve Spotify gibi ortalama ses kalitesine sahip olan müzik servislerini de kullanmamanız lazım. Hi-Res’i gerçek anlamda kullanmak için Tidal ve Deezer gibi FLAC kalitede yayın yapan servis kullanmanız veya FLAC şarkıları telefona atmanız gerekiyor.

Redmi K40

Redmi‘nin Hi-Res Wireless sertifikasını alması diğer firmaları da harekete geçirecek gibi görünüyor. Özellikle ses konusunda vasat bir deneyim sunan iPhone’ların artık bu konuda atılım yapması şart. Bakalım ilerleyen dönemde Hi-Res Wireless sertifikasını diğer telefonlarda da görecek miyiz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu