Akıllı TelefonGeneliOSiPhone

Siri’nin Açığını Bulmanın Takdir Kazandığı Bir Dünya!!!

Son günlerde birçok teknoloji sitesinde Apple’ın sesli asistanı Siri’nin açığını bir liseli kardeşimizin bulmasıyla övünen birçok yazı kaleme alınıyor. İnsanların topyekün zıvanadan çıktığı bir ortamda yazılan bu yazılar gençleri bir iş başarmaya mı? Yoksa hacker olmaya mı yönlendiriyor? Bu soruların cevabını soran da yok arayan da? Önemli olan galeri tıklanması ya da haber okunması. Biz gençlerimize gerçekten ne veriyoruz diye soran tek bir basın mensubu yok. Bundan dolayı da siz değerli okuyucularımız ile böyle bir yazı paylaşmaya karar verdim. Yiğit Can Yılmaz isimli sevgili kardeşimiz Apple’ın Safari uygulamasında bir güvenlik açığı keşfediyor ve bu açığı Apple’a göstererek  Apple’ın onur listesine girmesini bekliyor. Umarım ki tüm hayatı boyunca bütün beklentileri gerçekleşir ve ileride hepimizin imrenerek izlediği bir kişi olabilir ama gençlerimizi açık bulmak yerine Safari’yi yapmaya teşvik etmeliyiz.

Apple’ın Onur Listesine mi Yoksa Apple’ın İçinde Çalışmaya Başlamak mı?

11. Sınıf öğrencisi Yiğit Can Yılmaz, ailesi, öğretmeni hatta hatta Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt bu genç kardeşimizin yaptığı işi takdirle karşılıyor olabilirler ama bu kardeşimiz doğru yönlendirilmediği sürece önümüzdeki 5 yıl içinde para kazanmak için küçük küçük kodlar yazmaya başlayabilir. Bu konuda sanırız Mr. Robot isimli dizi konunun anlaşılmasına oldukça yardımcı olacaktır diye düşünüyoruz.

Yiğit Can Yılmaz Lütfen Bir Şeyler Yaratmaya Çalış!

Yazıyı daha fazla uzatmadan kısaca şunu söylemek gerekiyor. Bu genç beyinler bir şeyler yaratmak yerine yapılanın içinde kendilerine yer bulmak ve isimlerini bir yerlere yazdırmak egosuna kapılırlarsa; gelecekte istenmeyen ve beklenmeyen noktalara gelebilirler. Umarız ailesi bu konuda kendisine yol gösterici olabilir…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu