Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiVivo

Çinli Akıllı Telefon Üreticisi Vivo Türkiye Fabrikasında Üretime Start Verecek!

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi olan Vivo Türkiye üretim tesisi kurdu ve telefon üretmeye hazırlanıyor.

Akıllı telefon pazarı her geçen gün büyümeye devam ederken bu pastadan payını ülkemiz de almaya başladı. Birbirinden önemli akıllı telefon üreticileri ülkemizde fabrikalar kurup yatırımlar gerçekleştirmeye devam ederken ülkemizde de yeni bir istihdam doğuyor diyebiliriz. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalar da yaptığımız haberler de Çinli devler arasında yer alan Xiaomi ve OPPO gibi şirketlerin ülkemizde fabrikalar kurduğundan ve personel alacaklarından bahsetmiştik. Bugün de ülkemiz için güzel bir haber geldi ve bir Çinli dev daha ülkemizde akıllı telefon üretmeye hazırlanıyor. Vivo Türkiye fabrikası üretime başlıyor.

Gebze Güzeller OSB’de 13 bin metrakarelik bir alan kiralayan Çinli teknoloji devi akıllı telefon üretmek için tüm hazırlıklarını tamamladı ve geri sayıma başladı. İlk yerli telefon modellerinin ne zaman üretileceği de resmi olarak açıklanırken bu gelişme biz teknoloji tutkunlarını da epey heyecanlandırdı. Toplam da 25 milyon dolarlık bir yatırımı hayata geçirecek olan şirket ilk yerli telefon modellerini Mayıs ayının ilk haftası içerisinde gerçekleştirecek.

Vivo Türkiye
Vivo Türkiye

Vivo Türkiye Fabrikası Bu Hafta Üretime Başlayacak

Haftalardır deneme ürünleri gerçekleştiren Çinli akıllı telefon üreticisinin yetkilileri yaptıkları açıklamalar da tam kapasiteli üretime Mayıs 2021’de geçeceklerini duyurmuşlardı. Nihayet geldi çattı ve bugün itibari ile Mayıs ayına giriş yaptık. Bu hafta içerisinde ilk yerli telefon modelleri üretilecek. Üretim bandından çıkan ilk yerli akıllı telefonları Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yakın da fabrikaya ziyaret gerçekleştirecek ve üretimi yerinde inceleyecek. İki yıl içerisinde tüm üretim aşamalarını tamamlamayı planlayan şirket ülkemizde hızlı sonuçlar alacağını umuyor. 2 bin kişiyi istihdam edecek olan telefon üretim fabrikası tüm dünyaya akıllı telefon üretecek. Şirketin dünya genelindeki kullanıcı sayısının da 200 milyondan fazla olduğunu unutmadan belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu