MicrosoftOyun HaberleriXbox

Sevilen Xbox Oyunu PlayStation’a Gelebilir

Şu sıralar çalkantılı olan Microsoft'un Xbox tarafında kritik bir eşik aşılmak üzere. Görünüşe göre bazı oyunlar PS'a geliyor.

Hafta sonu boyunca, Starfield, Hi-Fi Rush ve Indiana Jones ve Great Circle gibi oyunların potansiyel olarak PlayStation ve diğer platformlara gitmesi ile Microsoft’un aslında üçüncü tarafa geçmeyi planladığını gösteren bomba gibi bir söylenti ortaya çıktı. Xbox için durumlar değişecek gibi.

Bu büyük bir haber, ancak şu ana kadar bahsedilen oyunların çoğu, Halo veya Gears of War gibi geleneksel temel Xbox serileri değil, Microsoft tarafından geliştirilmeye başladıktan sonra satın alınan projelerdi. Öyle görünüyor ki bunlar bile sıçrama yapmak üzere olabilir.

Game Mess Mornings’in en son bölümünde, sızıntı kaynağı Jeff Grubb, Gears’ın sıçrama yapma olasılığı hakkında şunu söyledi:

Bunun neye benzemesi gerektiği ve ne olması gerektiği konusunda dahili bir tartışma var gibi görünüyor, ancak ne tür oyunlar düşünülüyor… Birkaç hafta önce bunun hakkında ilk kez konuşmaya başladığımızda, Hi-Fi Rush, bu çok mantıklı. Sea of Thieves, altı yaşında, bu çok mantıklı ve sanırım o zamanlar Pentiment demiştik ve Pentiment de düşünülüyor. Tamam ama duyduğuma göre kesinlikle değerlendirilmekte olan, gerçekleşeceği anlamına gelmiyor ama görüşmelerde olan diğeri ise Gears of War. Bunun için Gears of War düşünülüyor ve bu, Xbox açısından Halo ve ardından Gears of War gibi. Hiçbir şeyi saklı tutmuyorsunuz, Halo’yu PlayStation‘a koysanız iyi olur.”

Elbette şimdilik buna biraz şüpheyle yaklaşın, ancak Xbox’ın çoklu platforma geçmesiyle ilgili tüm bu konuşmalar temelde Grubb’la başladı, bu nedenle onun durumla ilgili güncellemelerine biraz güvenmek gerekiyor. Elbette diğer söylentilerde olduğu gibi Microsoft’un bunları basitçe “düşündüğü” söyleniyor, dolayısıyla Starfield ve Gears PlayStation’da gerçekleşmeyebilir, ancak ivmenin o yönde ilerlediği kesin gibi görünüyor.

Programın ilerleyen bölümlerinde Grubb, Microsoft’un başlangıçta Şubat ayının sonunda özel ürünler söz konusu olduğunda yaklaşım değişikliğine ilişkin bir güncelleme sunmayı planladığını, ancak sızıntılar ve spekülasyonlar çılgına döndükçe bunun ileri itilebileceğini de belirtti.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu