Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy S10 ve Note 10’un başa bela parmak izi sorunu düzeltildi!

Son birkaç gündür Galaxy S10 ve Note 10 modellerini etkisi altına alan parmak izi sorunu için Samsung’dan ikinci hamle geldi. Güney Koreli üretici kullanıcıların epey canını sıkan bu hata için güncelleme yayınladı.

Parmak izi sorunun ortaya çıkması üzerinde Samsung cephesinden bir açıklama gelmişti. Bunu doğrulan Samsung konunun incelendiğini ifade etti. Çok geçmeden GalaxyS10 ve Note 10 serisi için ilgili güncelleme yayınlandı.

Galaxy S10, Galaxy S10e, Galaxy S10 Plus, Galaxy S10 5G, Galaxy Note10 ve Galaxy Note10 Plus modellerinden birini kullanıyorsanız Ayarlar menüsünden güncellemeyi bir an önce sorgulamanızı öneriyoruz. Güncelleme henüz dağıtıma sunuldu ve yaygınlaşması birkaç gün sürecektir.

Galaxy S10 ve Note 10 parmak izi sorununa bankalar da el attı

İlk kez Galaxy S10 serisinde tanıtılan ve güvenlik noktasında devrimsel bir gelişme olarak aktarılan ultrasonik parmak izi tarayıcısının ucuz ekran koruyucularla aldatılabilmesi pek çok kullanıcıda şaşkınlık yaratmış durumda. Akıllı telefonunuzda bu ekran koruyucularından biri varsa telefonunuzun farklı parmak izlerini tanıması olası görünüyor.

Ciddi bir güvenlik açığına neden olan bu durum karşısında bazı bankalar Galaxy S10 modellerinde mobil uygulamalarının kullanımı durdurdu, bazı bankalar ise parmak izi tarayıcısıyla erişimi engelledi. Yine Çin Merkez Bankası ve Alipay mobil ödeme sistemlerinde de parmak izi girişlerini askıya almış durumda.

Galaxy S10 ve Galaxy Note10 modellerinde parmak izi tarayıcısını temassız ödemelerde ve banka uygulamalarında kullanıyorsanız güncellemeyi bir an önce yapmanızı öneriyoruz.

Son olarak; Galaxy S10 serisinde parmak izi tarayıcısının nasıl kandırıldığına alt bölümdeki videoda göz atabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu