Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi Gözünü Kararttı! Hedef Birincilik


Xiaomi akıllı telefon pazarında dolu dizgin yoluna devam ediyor. Şirket yapılan açıklamalar artık hedefin birincilik doluğunu gösteriyor.

Huawei akıllı telefon pazarından fiilen ayrıldı ve mevcut kısıtlamalar olmadan tam anlamıyla ne zaman geri dönebileceği belli değil. Şirket dönem dönem bazı telefon tanıtımları yapsa da bunları küresel sapta satışa sunmak konusunda büyük zorluklar yaşıyor. Huawei’in akıllı telefon pazarında neredeyse yok olmasının kaymağını ise Xiaomi yiyor diyebiliriz. Xiaomi akıllı telefon pazarında Huawei sonrası ciddi bir çıkış yakaladı ve şu an Avrupa pazarında ikinci sıraya yükselmiş durumda. Marka, dünya genelinde yapılan sıralamada ise hala Apple’ın gerisinde yani üçüncü sırada yer alıyor.

Tabii Xiaomi’nin birçok ülkede rakipleri tarafından önlenemeyen yükselişi, diğer taraftan Samsung’un yavaş yavaş eriye pazar payını uzun vadede sıralamada değişiklikler olabileceğinin habercisi. Nitekim Xiaomi başkan yardımcısı Lu Weibing de öyle düşünüyor. Kıdemli yönetici Xiaomi’nin üç yıl içerisinde akıllı telefon pazarında Apple ve Samsung’u geçerek birinci sıraya yer almayı planladığını söyledi.

2021’in ikinci çeyrek verilerine göre Xiaomi, Apple ile arasındaki farkı eritmiş görünüyor. Apple geride bıraktığımız çeyrekte 48 milyon telefon satarken, Xiaomi 44,4 milyon telefon satışı gerçekleştirdi.

Öte yandan Xiaomi ülkesinde OPPO ve Vivo’nun ise gerisinde kalıyor. Şirket bu noktada özellikle anavatanında çevrimdışı mağazalara büyük önem veriyor. Son olarak Çin’deki 10 bininci Xiaomi mağazası açıldı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu